۱۳۹۵ مرداد ۶, چهارشنبه

پرونده فعالان سیاسی روستای دیل گچساران در یک نگاه


خبرگزاری هرانا – در پرونده ای قابل توجه، در روستای دیل از توابع شهر گچساران تعدادی از فعالان مدنی و سیاسی متاثر از تحولات اجتماعی وقت، تصمیم به فعالیت می گیرند، آنها در محیط کوچک روستا با اتخاذ روشهای مدنی و بدور از خشونت از جمله توزیع شبنامه و شعارنویسی فعالیت های خود را به پیش می برند، نیروهای امنیتی محلی آنها را شناسایی، بازداشت و محاکمه می کنند، از بین ۸ بازداشت شده تاکنون برای ۶ تن از آنان احکام حبس و محرومیت صادر شده است. گزارش پیش رو به بررسی این پرونده اختصاص دارد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، موج انتقادات سیاسی و اجتماعی نسبت به شرایط جامعه و دستگاه حاکمه که در فضای پس از انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری فرصت نمایش یافت به روستای کوچک دیل از توابع شهر گچساران استان کهکیلویه و بویراحمد هم رسید.
روستای دیل طبق سرشماری سال ۸۵ با ۴۸۲ خانوار دارای ۲۰۸۷ نفر جمعیت است.
روستای دیل از توابع گچساران در استان کهکیلویه و بویراحمد
روستای دیل از توابع گچساران در استان کهکیلویه و بویراحمد
در هجده بهمن سال ۹۰ درپی یک شعار نویسی به صورت گسترده در دهستان دیل، وضعیت این روستا توسط نیروهای بسیجی بومی، اداره اطلاعات و اطلاعات تحت نظر قرار گرفت.
دور دوم شعار نویسی همزمان با حضور آیت الله ملک حسینی نماینده خبرگان استان، با شعارهای تندتری علیه این مسئول و دیگر مسئولان از جمله رهبر ایران همراه شد.
پس از چند دوره شعار نویسی، اطلاعیه ای در رابطه با «آگاهی مردم و ظلم ستیزی و جریانات سال هشتاد و هشت» در حدود صد و پنجاه برگه در «شب تاسوعای سال ۹۲» در این روستا پخش شد.
با تشدید جو امنیتی منطقه گچساران پیش از مراسم «۹دی»، یکی از فعالین سیاسی این روستا با نام «عباس صادق‌پور» با مقداری اطلاعیه در مسیر دیل-گچساران در تاکسی توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران همراه راننده بازداشت و کسی از وی اطلاعی نداشت.
شب چهارم دی‌ماه سال ۹۲ هفت شهروند دیگر اهل این روستا که با آقای صادق پور به گونه‌ای ارتباط داشتند، همگی توسط این نهاد بازداشت شدند.
اسامی و اطلاعات تکمیلی این شهروندان عبارت است از:
۱- حمید مظاهری؛ کارمند حراست شرکت نفت، دانشجوی ترم آخر روابط عمومی
۲- عباس صادقپور؛ لیسانس الهیات و فوق لیسانس حقوق، دانشجوی دکتری حقوق
۳- مجتبی پورحسن؛ لیسانس زبان انگلیسی، نشسته آموزش و پرورش
۴- محمدرضا مبارکی؛ لیسانس مکانیک، دانشجوی ستاره داره، هشتاد و هشت
۵- مهران زکی نژاد؛ لیسانس مدیریت، بیکار
۶- احسان ارشدی؛ لیسانس حسابداری کارگر شرکت نفت
۷- عبدالله علیرضا نژاد؛ دیپلم، بیکار
۸- حمید بزرگ‌زاده؛ کارشناس ارشد صنایع
نهایتا شش تن از این شهروندان بازداشت شده، عباس محمدصادق پور، احسان ارشدی، عبداله علیرضا نژاد، محمدرضا مبارکی، مهران زکی و مجتبی پورحسن، به احکام حبس تعزیری و تعلیقی و منع عضویت در احزاب، گروهها و دستجات سیاسی محکوم شدند.
بنا بر حکم صادره در دادگاه انقلاب گچساران این شهروندان توسط قاضی یوسف احمدی هر کدام با اتهامات «توهین به رهبری دو سال حبس تعزیری و فعالیت تبلیغی علیه نظام یک سال حبس با مجازات تکمیلی منع عضویت در احزاب، گروهها و دستجات سیاسی به مدت دوسال» محکوم شدند.
بر اساس حکم صادره ذیل مواد ۵۰۰ و ۵۱۴ قانون مجازات اسلامی و اعمال ماده ۱۳۴ (تجمیع احکام) توسط دادگاه انقلاب گچساران این شهروندان هر کدام با اتهامات “توهین به رهبری” به دو سال حبس تعزیری و “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به یک سال حبس و نیز مجازات تکمیلی منع عضویت در احزاب، گروهها و دستجات سیاسی به مدت دوسال محکوم شدند.
با اینحال دادگاه به دلیل فراهم بودن شرایط تعلیق، یکسال از مجموع حبس صادر شده در این حکم را به مدت دو سال به تعلیق درآورد.
اما این بازداشت‌ها و احکام که به نوعی برای ارعاب دیگر شهروندان فعال سیاسی شهر گچساران انجام شده بود، نتوانست جلوی این حرکت مدنی و بدون‌خشونت را بگیرد و این شعارنویسی‌ها «به کرات» ادامه داشته و آخرین مورد آن دوشنبه ۲۸ تیرماه سال جاری همزمان با «یکی از جلسات نهاد بسیج» در این منطقه بوده است.
لازم به ذکر است همچنان دو تن از فعالان بازداشت شده این روستا به نامهای حمید مظاهری و حمید بزرگ زاده در انتظار محاکمه به سر می برند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر