۱۳۹۶ دی ۵, سه‌شنبه

در شیراز دو نیایشگاه یهودیان هدف تعرض و هتک حرمت “اوباش و اراذل” قرار گرفت


خبرگزاری هرانا – رسانه های انگلیسی زبان خبر دادند که در شهر شیراز دو کنیسای یهودیان توسط افراد ناشناسی که “اراذل و اوباش” توصیف گردیده اند هدف هتک حرمت قرار گرفته اند و بسیاری از ابزار مذهبی که در اجرای مراسم نیایش به کار می رود غارت شده است. یکی از کنیساهایی که هدف حمله قرار گرفت “کنیسای حاداش” بود و مکان دوم، کنیسای کاشی نام دارد.
به گزارش هرانا، به نقل از بنیاد پیکار با یهود ستیزی، این دو کنیسا در فاصله دو روز گذشته مورد تعرض قرار گرفته است. حاداش و کاشی دو کنیسای واقع در محله یهودیان شیراز است و انتشار این اخبار موجب نگرانی جامعه یهودیان شیراز شده است.
وبسایت خبری “عاروتس شبع” (کانال هفتم) به زبان انگلیسی نوشت: حمله به کنیسای حاداش یک شنبه شب (پریشب) صورت گرفته است.

بامداد دیروز (دوشنبه) هنگامی که نمازگزاران به کنیسا آمدند، مشاهده کردند که بسیاری از کتب نیایش پاره شده و طومارهای تورات که روی پوست نگاشته شده، به توالت انداخته شده و آسیب دیده است. از ابزار مذهبی نیز که معمولا از نقره ساخته می شود، در داخل کنیسا خبری نبود.

در گزارش ها آمده بود که شماری از کتب نیایش نیز در داخل توالت یافت شده است.
مقامات رسمی حکومت اسلامی ایران هنوز به این خبر واکنشی نشان نداده اند. ولی در شیراز، گروه هایی از مسلمانان متعصب، بارها به اماکن دینی یهودیان حمله برده اند.
منبع این اخبار ذکر نشده است. ولی گزارش تعرض و هتک حرمت، در چند نشریه یهودی انگلیسی زبان انتشار یافته است.
یک سامانه خبری یهودی به نام “یشیوا ورلد” نوشت که پلیس شیراز این تعرض را مورد بررسی قرار داده است.
آگاهان به این گونه اقدامات پلیس اعتماد زیاد ندارند، زیرا در گذشته نیز پیگیری مراجع انتظامی نتیجه ای به دنبال نداشته است.
خبرنگاران موفق نشدند از داخل جامعه یهودیان شیراز اطلاعات موثق تری کسب کنند، زیرا آن ها حاضر به سخن گفتن با افراد خارجی نیستند. ولی در چند مکالمه تلفنی که از ایالات متحده با خانواده ها صورت گرفته، تائید شده که دست کم خبر تعرض به کنیسای حاداش درست است.
درباره حمله احتمالی به کنیسای کاشی هنوز خبری در دست نیست، ولی گفته می شود که به آن کنیسا و کتب مقدس در آنحا نیز اسیب رسیده است.
تا پیش از به قدرت رسیدن حکومت اسلامی در ایران، شمار یهودیان شیراز بیش از ده هزار نفر برآورد می شد. ولی احتمال می رود که اکنون تنها بین یک هزار تا دو هزار نفر یهودی در آن شهر باقی مانده باشند.
در دوران ریاست جمهوری احمد خاتمی، حکومت اسلامی ایران سیزده تن از جوانان یهودی شیراز و اصفهان را به اتهام واهی جاسوسی مورد محاکمه قرار داد. به دنبال تلاش بین المللی، برخی از این متهمین پس از مدت کوتاهی آزاد شدند و بعضی دیگر پس از گذراندن یک سال تا سه سال زندان، آزادی خود را باز یافتند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر