۱۳۹۴ اسفند ۲۹, شنبه

پنج زندانی سیاسی زندان اوین به مرخصی اعزام شدند


خبرگزاری هرانا ـ دست کم پنج زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین به نامهای علی هاشمی، هادی حیدری، کیوان مهرگان، مصطفی تاجزاده و مصطفی عزیزی برای مرخصی نوروزی از زندان آزاد شدند. احتمال افزایش این تعداد وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بر اساس موافقت مقامات قضایی و زندان با مرخصی نوروزی تعدادی از زندانیان سیاسی محبوس در زندان اوین، دقایقی قبل حداقل پنج تن از زندانیان از این زندان آزاد شدند. گفته میشود احتمال افزایش تعداد زندانیانی که از این زندان به مرخصی نوروزی میروند وجود دارد.
مرخصی های نوروزی معمولا مرخصی های کوتاه مدتی هستند که هر ساله به همین مناسبت در کنار زندانیان عادی به تعداد اندکی از زندانیان سیاسی – امنیتی نیز اعطا میشود.
علی هاشمی، هادی حیدری، کیوان مهرگان، مصطفی تاجزاده و مصطفی عزیزی اسامی زندانیانی است که تا زمان تنظیم این گزارش از زندان اوین برای مرخصی آزاد شدند.
لازم به یادآوری است، مصطفی عزیزی، نویسنده و تهیه کننده‌ی سرشناس تلوزیون، ۱۲ بهمن ماه سال گذشته، اندکی پس از بازگشت به ایران بازداشت شد. وی که در دادگاه بدوی به تحمل ۸ سال زندان محکوم شده است، با گذشت بیش از چهار ماه از زمان برگزاری دادگاه تجدید نظر، کماکان در انتظار صدور رای نهایی دادگاه انقلاب به سر می‌برد.
سید مصطفی تاج‌زاده، عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب و حزب مشارکت، پس از انتخابات سال ۸۸ به اتهام اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام، بازداشت و  از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به ۶ سال حبس محکوم شد، این حکم در دادگاه تجدیدنظر عینا تایید شد.
مصطفی تاج زاده در ایام حبس به دلیل نامه نگارى هاى انتقادى به رهبر ایران از درون زندان، با شکایت سپاه پاسداران، به تبلیغ علیه نظام متهم شد و با عدم حضو در دادگاهى که آن را غیرعلنى و غیر قانونى خواند، توسط شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب به ریاست قاضى مقیسه به یک سال حبس محکوم شد و با اجرای این حکم، وی در موعد قانونی که ۲۸ فروردین ۹۴ بود، آزاد نشد.
کیوان مهرگان، روزنامه نگار و فعال سیاسی سال ۹۰ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب، به قضاوت صلواتی وی با “اتهام تبلیغ علیه نظام” به یکسال حبس تعزیری و ۵ سال محرومیت از فعالیت های مطبوعاتی، سیاسی، فرهنگی و مجازی محکوم شده بود، حکمی که وی را به طور غیرمنتظره روانه زندان اوین کرد.
وی آذر ماه سال ۸۹ در روزنامه شرق بازداشت و پس از نزدیک به دو ماه با قرار وثیقه آزاد شده بود. او سال ۸۸ نیز بازداشت و پس از دو ماه با قرار وثیقه صد میلیون تومانی آزاد شده بوده بود.
این مستندساز همچنین در زمستان ۹۱ نیز در جریان بازداشت روزنامه نگاران دستگیر و پس از نزدیک به یک ماه آزاد شد.
هادی حیدری، ۲۵ آبان ماه سال جاری بازداشت شده بود، به بند ۸ زندان اوین منتقل شد.
اگرچه توضیحی از سوی مأموران امنیتی هنگام بازداشت ارائه نشده و وکیل وی نیز از علت بازداشت موکل خود اظهار بی‌اطلاعی کرده بود ولی هادی حیدری طی تماسی با خانواده اش اطلاع داده که برای محکومیت یک سال زندان در ارتباط با بازداشت‌های پیشین زندانی شده است.
هادی حیدری پیش از این نیز چندین بار بازداشت و زندانی شده بود، از این میان در تاریخ ۳۰ مهر ۱۳۸۸ در مراسم دعای کمیل بازداشت و به بند ٢٠٩ زندان اوین منتقل شد که در تاریخ ١٨ ابان همان سال با سپردن وثیقه آزاد شد، همچنین در تاریخ ۲۷ آذر ۱۳۸۹ پس از احضار به دادگاه بازداشت و در تاریخ ۵ دی ۱۳۸۹ باز هم با قید وثیقه و در انتظار رأی دادگاه آزاد شده بود. در آخر در ۵ مهرماه ١٣٩١ پس از انتشار کاریکاتوری در روزنامه شرق به دادسرا احضار و پس از بازجویی با قید کفالت آزاد شد.
هادی حیدری در روزنامه‌هایی چون جامعه، نشاط، عصر آزادگان، آفتاب امروز، یاس نو و هفته‌نامه عصرما همکاری کرد. او در سال‌های بعد به‌عنوان مدیر هنری و دبیر طرح و کاریکاتور روزنامه‌های مشارکت (۱۳۷۸)، نوروز، وقایع اتفاقیه، اقبال، اعتماد ملی، بهار و پول به فعالیت مطبوعاتی خود ادامه داد. حیدری در فاصلۀ سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۳۸۹ در مقام سردبیر مجلۀ کمیک استریپ “جدید” را مدیریت کرد و از سال ۱۳۸۹ به بعد به‌عنوان دبیر سرویس طرح و کاریکاتور روزنامه شرق مشغول به کار بود و اخیراً نیز در روزنامه شهروند مشغول به کار بوده است.
علیرضا هاشمی، دبیرکل سازمان معلمان ایران از تاریخ سی فروردین سال جاری بازداشت و برای اجرای حکم ۵ ساله خود که در سال ۸۹ صادر شده بود به زندان اوین منتقل شده است.
یک مقام سازمان معلمان ایران پیشتر اعلام کرده بود که اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام از جمله اتهامات آقای هاشمی در دادگاه بوده است.
گفتنی است آقای هاشمی یکبار دیگر در تاریخ ۲۳ اسفند ۸۵ در پی تجمع معلمان مقابل مجلس همراه با گروهی از فعالان صنفی بازداشت شده بود. او در‌‌ همان زمان به ۳ سال حبس محکوم شده بود اما حکم صادره علیه او پس از اعتراض و درخواست تجدید نظر لغو شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر