۱۳۹۴ بهمن ۷, چهارشنبه

انجمن اسلامی دانشگاه تهران: نگذاریم شبح شوم یاس و سرخوردگی بازگردد



انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در بیانیه‌ای با انتقاد از ردصلاحیت‌های گسترده مجلسین با بیان اینکه به عنوان بخشی از بدنه دانشجویی کشور که ۷ دهه پایبندی به اسلام، عقلانیت، عدالت و آزادی را به اثبات رسانده‌اند، از رسالت اخلاقی خود گفته‌اند که همچون تمام ادوار گذشته، دغدغه‌های دلسوازنه خود را به گوش آحاد مردم و تمام مسئولین نظام برسانند. دانشجویان این دانشگاه همچنین ابراز امیدواری کرده اند که دعوتشان به اصلاح امور از باب امر به معروف شنیده شود.
به گزارش کلمه، در بخشی از این بیانیه آمده است: اداره کشور به قوانین کارآمد و عادلانه نیاز دارد؛ و البته که تنها مجلسی متشکل از نخبگان سیاسی و اقتصادی که اعضای آن، سلایق مختلفی را نمایندگی می‌کنند، توان وضع قوانین عاقلانه و عادلانه را خواهد داشت. مجلسی که در کنار دیگر ارکان نظام، به رفع مشکلات عدیده اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کمر بندد، مجلسی برآمده از انتخابات رقابتی است.
متن این بیانیه را با هم می‌خوانیم:
بسم الله الرحمن الرحیم
اِنَّ اللّهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَومٍ حَتّیَ یُغَیِّروا ما بِاَنفُسِهِم/ قرآن کریم
«مردم در انتخابات آزادند و احتیاج به قیم ندارند و هیچ فرد یا گروه و دسته ای حق تحمیل فرد یا افرادی را به مردم ندارند. جامعه اسلامی ایران که با درایت و رشد سیاسی خود جمهوری اسلامی و ارزش‌های والای آن و حاکمیت قوانین خدا را پذیرفته‌اند و به این بیعت و این پیمان بزرگ وفادار مانده‌اند…» امام خمینی (ره)
انتخابات به عنوان روشی برای تحقق اصل ششم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که بر ضرورت اداره کشور مبتنی بر آراء مردم، تاکید می ورزد؛ فرصتی برای تحقق اراده جمعی ملت در تعیین سرنوشت خویش است. در کنار قانون اساسی، این میثاق ملی ایرانیان، اندیشه سیاسی بنیانگذار انقلاب اسلامی موید نقش محوری و نه زینتی رای مردم در مشروعیت بخشی به ارکان مختلف نظام بوده است.
امروز، در آستانه ورود به سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، فضای سیاسی کشور متاثر از اعلام نتایج اولیه صلاحیت نامزدهای مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری است. ما به عنوان بخشی از بدنه دانشجویی کشور که ۷ دهه پایبندی به اسلام، عقلانیت، عدالت و آزادی را به اثبات رسانده ایم، رسالت اخلاقی خود می دانیم که همچون تمام ادوار گذشته، دغدغه های دلسوازنه خود را به گوش آحاد مردم و تمام مسئولین نظام برسانیم و امید آن داریم که دعوت ما به اصلاح امور از باب امر به معروف شنیده خواهد شد.
به گذشته بازگردیم. نتیجه انتخابات خرداد ۹۲ چنان فضای امیدوارانه ای را در کشور پدید آورد که پیشتر، حتی خوش بین ترین ناظران نیز تصور آن را نمی کردند. دو سال پس از آن تجربه ارزشمند که حاصل اعتماد دوسویه دولت-ملت و حق الناس دانستن رای مردم بود، فروپاشی نظام تحریم های ظالمانه ضمن حفظ دست آوردهای هسته ای کشور، امید مضاعفی نسبت به تامین آبادانی و تضمین امنیت کشور پدید آورد. بی شک پاسداری از این امید عمومی در سایه انتخابات اسفند ۹۴ و ممانعت از بازگشت شبح شوم یاس و سرخوردگی، یک وظیفه اساسی برای زمامداران کشور است. به باور ما، پاسداری از این امید جز با برگزاری انتخاباتی زیبنده نظام و ملت میسر نمی شود.
انتخابات پیش رو با نظر به کارکردهای حساس مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری کانون توجه ملت ایران است. از یک سو مجلس شورای اسلامی که در راس امور کشور قرار دارد بایست آیینه تمام نمای تکثر سیاسی، اجتماعی و آیینی ملت ایران باشد. مجلسی خانه ملت خواهد بود که این سلایق گوناگون را به تمامی بازنمایی کند. به هر میزان که سلایق مختلف بیشتری در مجلس شورای اسلامی حضور داشته باشند، عقلانیت تقنینی کشور نیز سترگ تر خواهد شد. مسلم است که اداره کشور به قوانین کارآمد و عادلانه نیاز دارد؛ و البته که تنها مجلسی متشکل از نخبگان سیاسی و اقتصادی که اعضای آن، سلایق مختلفی را نمایندگی می‌کنند، توان وضع قوانین عاقلانه و عادلانه را خواهد داشت. مجلسی که در کنار دیگر ارکان نظام، به رفع مشکلات عدیده اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کمر بندد، مجلسی برآمده از انتخابات رقابتی است. امکان گزینش طیف وسیعی از سلایق توسط مردمی آگاه، شرط اساسی برای تشکیل مجلسی توانمند و درخور شان ملت و نظام است.
از سوی دیگر نباید اهمیت مجلس خبرگان را از نظر دور داشت. اگر مجلس خبرگان که وظایف سنگینی را به موجب فصل هشتم قانون اساسی بر عهده دارد، گرانسنگتر از مجلس شورای اسلامی نباشد، قطعا کم ارج تر از آن نخواهد بود. اقتضای وظایف قانونی این مجلس آن است که انتخابات آن با مشارکت هر آن کس که اهل فضل و عقل است، برگزار شود. تشخیص شرایط کاندیداتوری نامزدهای مجلس خبرگان خاصه شرط مهم اجتهاد، اگرچه توسط فقهای شورای نگهبان صورت می گیرد اما نباید از نظر دور داشت که مراجع عظام در تایید اجتهاد افراد، در طول تاریخ سنت شیعی در حوزه های علمیه، جایگاهی غیر قابل کتمان داشته اند. تایید اجتهاد داوطلبان توسط مراجع عظام به قطع موثق ترین معیار برای احراز اجتهاد است.
در فرصت تجدید نظر صلاحیت داوطلبان، آنچه مورد انتظار ناظران فضای سیاسی کشور خاصه دانشجویان است، توسع مرزهای انتخاب تا سرحدی است که تمام طیف های معتقد به انقلاب و نظام اسلامی را دربرگیرد؛ از شورای محترم نگهبان و همه مسئولان دخیل در فریضه انتخابات انتظار می رود تا به این واسطه امکان مشارکت حداکثری مردم را در انتخابات پیش رو فراهم آورند.
امیدواریم تا چنان که بر پیشانی این نوشته از کلام پروردگار و گفتار رهبر کبیر انقلاب شاهد آوردیم، آزادی مردم در برگزیدن، و به این واسطه آزادی مردم در تغییر خویش و پیرامون خویش، با انتخاباتی چنان که شایسته نام جمهوری اسلامی در تمامیت آن است، تضمین گردد. چرا که بنا به سنت الهی، تغییر سرنوشت مردم در ید تغییری است که مردم خود مسبب آنند.
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران
بهمن ماه ۱۳۹۴

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر