۱۳۹۴ بهمن ۱۱, یکشنبه

عصبانیت کاسبان تحریم از برچیده شدن سفره ها: اقتصاد مقاومتی خنجر خورد!



کلمه – گروه خبر: دستاوردهای اقتصادی رییس جمهور از سفر به ایتالیا و فرانسه آخرین تیر تیرکشی بود که بر پیکر تندروهای مخالف برجام فرود آمد. برچیده شدن سفره‌ای که به برکت تحریم‌ها برای برخی گسترده شده بود، اولین دستاورد اجرایی شدن برجام و رفع تحریم‌ها بود.
از همین‌رو یکی پس از دیگری به این سفر اعتراض می‌کنند. روز گذشته دو اتفاق و اظهارنظر نارضایتی مخالفان برچیده شدن تحریم‌ها را نشان داد. البته اعتراض آنان تنها برای این بود که چرا قراردادها با کشورهای اروپایی بسته شده‌اند، چون تمام سال‌های تحریم که طرف قرارداد ایران کشوری مانند چین بود، برادران دلسوز در سکوت کامل به سر می‌بردند.
مخالفان برچیده شدن تحریم ها یکصدا شدند
سردار نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت که: «رخدادهای سفر رم و فرانسه خنجری بر پیکر اقتصاد مقاومتی بود، زیرا این اقدامات بر ضد اقتصاد مقاومتی است و در صورت استمرار آنها باید دانشگاه‌های فنی کشور را تعطیل کنیم.»
رئیس سازمان بسیج سازمان مستضعفین همچنین خاطرنشان کرد:‌ «تحریم‌ها دولت و نظام اسلامی را به تسلیم کردن وادار نکرده است به همین علت دشمن از روش تحریم‌ پرهیز و برای رسیدن به اهداف خود از روش دوستی استفاده می‌کند.»
حسین شریعتمداری مدیرمسوول کیهان که بیش از همه این روزها تلخکام است در گفت و گویی گفت که این قراردادها در واقع خدمت به فرانسه است. او وقتی موردی برای انتقاد پیدا نکرد روی تشریفات استقبال رییس جمهور فرانسه دست گذاشت که این بار هم تیرش به خطا رفت و وزیر امورخارجه هم در رسانه نه چندان ملی به کنایه خطاب به او گفت که « چرا بی جهت تلاش می‌کنید عزت مردم ما را به حقارت تبدیل کنید. در حالی که دنیا عزت ملت ما را پذیرفته است.»
همزمان با سخنرانی سردار نقدی که در مراسم افتتاحیه نخستین کارگاه آینده‌پژوهی جنگ نرم که به همت سازمان بسیج اساتید در مجتمع فرهنگی آموزشی یاوران مهدی(عج) برگزار شد، سخن می گفت، دانشجویان بسیجی برای اعتراض به امضای قراردادهای جدید نفتی مقابل وزارت نفت قصد تجمع داشتند که به دلیل نداشتن مجوز نیروی انتظامی از آن جلوگیری به عمل آورد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع)  یکی از دعوت کننده‌های این تجمع، در گفت‌و‌گوی خود با خبرگزاری دانشجو که نزدیک به سپاه است، با بیان اینکه تکنوکراتهای لانه کرده در مجموعه وزارت نفت پس از هویدا شدن فساد کرسنت، عزم خود را جزم کرده اند تا با امضای قراردادهای جدید نفتی(موسوم به ipc) اهداف خود را پیاده کنند گفت: “سالهاست که مافیای نفتی، بر تصمیم گیری ها و تصمیم سازی های مجموعه ی خدوم وزارت نفت سایه افکنده و ثروت ملی ایرانیان را بازیچه رسیدن به اهداف و اغراض شخصی و غیر شخصی خود قرار داده است.”
“کلمه” در گزارش روز گذشته خود نوشت که این مسوول بسیج دانشجویی در حالی سخن از سکوت و سایه شوم بر سر وزارت نفت سخن می‌گوید که در هشت سال ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد که هزاران میلیارد یورو و دلار نفتی ایران بر باد رفت سکوت اختیار کرده و هیچ‌گونه اعتراضی را حتی در قالب اظهارنظر نکرده بودند.
آنچه در دادگاههای بابک زنجانی متهم بزرگ نفتی در طول بیست و چهار جلسه دادگاه برملا شد، ارتباط تنگاتنگ این متهم بزرگ و وزارت نفتی است که سردار رستم قاسمی، سپاهی شناخته شده بر مسند آن نشسته بود و قرارگاه خاتم و شرکت صدرا از وابستگان سپاه دست در قراردادها و فروش نفت و حیف و میل بیت المال داشتند. زد‌و‌بندهای غیرقانونی و در نتیجه گم شدن هزاران میلیارد دلار پول نفت و گم شدن دکل‌های نفتی ماحصل وزارت سپاهیان بر کلیدی‌ترین وزارتخانه دولت نهم و دهم بود.
به نظر می‌رسد بسیج دانشجویی در آن زمان ترجیح بر سکوت و چشم بستن به آنچه در دستان سرداران خودی بر باد می‌رفت، داشتند. اما درست زمانی که تحریم‌ها برداشته و نوید شکوفایی اقتصادی داده شد، بسیجیان مخلص ناگهان به یاد قرداد و اعمال ننگین وزارت مفت افتادند.
چرا جناح انحصارطلب اینقدر از سفر حسن روحانی به اروپا عصبانی است؟
سفر اخیر حسن روحانی بیش از آن که وجه سیاسی سنگینی داشته باشد، ابعاد اقتصادی پررنگی داشت. ابعادی که می‌تواند سرآغاز فصل جدیدی را برای اقتصاد ایران رقم بزند.
از مهمترین نکات این سفر حضور هیاتی از بخش خصوصی و اتاق بازرگانی تهران و ایران است. با نگاهی به ابعاد اقتصادی می‌توان دریافت جناح انحصارطلب چرا از این سفر به این میزان تلخکام است.
حجم تفاهم‌ها در این سفر با کشور ایتالیا بیش از ۱۸٫۴ میلیارد دلار و با فرانسه ۳۳ میلیارد دلار عنوان شده است که در مجموع ۵۱٫۴ میلیارد دلار با این دو کشور قراردادهای اقتصادی به امضا رسیده است. در جریان دیدارها با مقامات اقتصادی ایتالیا ۱۴ سند همکاری در زمینه‌هایی چون انرژی، زیرساخت، فولاد، کشتی سازی،بازرگانی، همکاری‌های بندری،حفظ نباتات،پزشکی و دارویی امضا شده است.
همچنین بنا به گفته رئیس اتاق بازرگانی ایران بخش خصوصی ایران سه قرارداد به ارزش حدود سه میلیون یورو در زمینه زیربنایی، فولاد و کشتی‌سازی با بخش خصوصی ایتالیا منعقد کرده است.
اما در سفر به فرانسه قرارداد با شرکت‌های مهم خودروسازی این کشور توجه‌ها را به سوی خود جلب کرد. در سفر رئیس جمهور به فرانسه قراردادهایی به ارزش ۳۳ میلیارد دلار شامل توافق با شرکت‌های پژو سیتروئن،‌ایرباس و توتال به امضا رسید.
بر این اساس با توافق صورت گرفته بین ایران و فرانسه پژو سیتروئن با قراردادی شراکتی به ارزش ۴۰۰ میلیون یورو (۴۳۶ میلیون دلار) با شرکت ایران خودرو به ایران باز خواهد گشت.
پژو تحت این قرارداد با شرکت ایران خودرو همکاری خواهد کرد و نخستین خودروی محصول این همکاری در سال ۲۰۱۷ از خط تولید خارج خواهد شد. همچنین شرکتهای پژو و سیتروئن با ایران خودرو برای تولید سالانه ۲۰۰ هزار خودرو با استفاده از قطعاتی که در ایران تولید می شوند همکاری خواهند کرد.
در سال ۲۰۱۱ حداکثر یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو وارد بازار ایران شد که پیش بینی می شود تا سال ۲۰۲۰ تولید خودرو به بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار و در نهایت دو میلیون دستگاه در سال افزایش پیدا کند.
همچنین به گفته یکه زارع – مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو – همکاری استراتژیک با گروه پژو سیتروئن به عنوان یک فرصت منحصر به فرد برای طرفین خواهد بود تا از مزایای رقابتی یکدیگر به خصوص در زمینه فن آوری و ایجاد یک چشم انداز درازمدت بهره برداری کنند.
از سوی دیگر شرکت نفتی توتال تفاهم نامه‌ای برای خرید نفت از ایران بویژه برای پالایشگاههای فرانسوی و اروپایی امضا کرد. این شرکت همچنین به بررسی پتانسیل های صنعت نفت ایران برای ارزیابی حضور گسترده‌تر خواهد پرداخت.
شرکت هواپیمایی ایرباس ۱۱۴ هواپیمای مسافربری به ایران ایر تحویل خواهد داد و همچنین خدمات آموزش خلبان و تعمیر و نگهداری فراهم می‌کند. این سفارش که بر مبنای قیمت‌های اعلام شده از سوی ایرباس، ۲۷ میلیارد دلار ارزش دارد شامل ۱۲ فروند هواپیمای سوپرجامبوی دو طبقه ای ۳۸۰ و ۲۱ فروند هواپیما از خانواده ای ۳۲۰ و ۲۴ فروند ای ۳۲۰ نئو است. همچنین ۷۳ فروند هواپیمای پهن پیکر سفارش ایران شامل ۲۷ ای ۳۳۰ و ۱۸ ای ۳۳۰ نئو و ۱۶ ای ۳۵۰ هستند.
همچنین شرکت خط کانتینر فرانسوی CMA CGM برای همکاری در زمینه کشتیرانی و توسعه پایانه های بندری توافق کرد. شرکت سوئز که در زمینه محیط زیست فعالیت دارد برای تصفیه آب و شرکت سانوفی برای محصولات پزشکی با ایران قرارداد امضا کردند.
پایان تحریم‌ها یعنی برچیده شدن سفره کاسبان تحریم
فقط کافیست اندکی تامل کرد تا دریافت که چه کسانی از پایان تحریم‌ها دلخوش نیستند. آنان که در سایه همین تحریم‌ها سفره ها برای خود گسترانیدند و دست واسطه‌های خودی و غیرخودی را بر بیت المال باز کردند.
دادگاه‌های بابک زنجانی که تنها یکی از کاسبان تحریم است، نام چند وزیر و نهاد و شرکت امنیتی را در خود جا داده است؟ در بیست و چهار جلسه رسیدگی به جرایم و تخلفات بابک زنجانی به کرات نام سپاه و قرارگاه خاتم و وزیر نفت وقت و مدیرکل بانک مرکزی دولت نهم و دهم و…. به میان آمده است.
معلوم است که سپاه و به دنبال آن بسیج مستضعفین! و کیهان و …. و همه اسامی حقیقی و حقوقی که کاسب این میدان بودند الان باید فریاد وامصیبتا سر دهند.
مذاکرات هسته‌ای تنها مذاکره بر سر تحریم‌ها نبود. آن سرآغازی بود برای فرو افتادن پرده‌هایی که در پس آن پول نفت و بیت المال مردم به تاراج می‌رفت.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر