۱۳۹۵ شهریور ۶, شنبه

برگزاری پنج تجمع اعتراضی صنفی در شهرهای مختلف


خبرگزاری هرانا ـ صبح امروز ششم شهریورماه، بیش از ۳۰۰ کارگر معدن ذغال سنگ طرزه در اعتراض به معوقات مزدی خود مقابل ساختمان اداری این معدن در شاهرود، کارگران صنف حمل و نقل خرده بار در خیابان شوش تهران در اعتراض به مسدود شدن مسیر تردد خودروها، جمعی از دانشجویان «پرتوپزشکی» در اعتراض به حذف این رشته و بیکار شدن خود در مقابل ساختمان وزارت علوم، حدود ۷۰ کارگر شاغل در بخش خدماتی شهرداری منطقه ۲ آبادان با حضور روبروی ساختمان این شهرداری در اعتراض به عدم پرداخت حقوق سه ماهه خود و جمعی از کشاورزان اهواز با اعتراض نسبت به تصرف غیرقانونی زمین های کشاورزی خود توسط شرکت کشت و صنعت نیشکر و صنایع جانبی خوزستان دست به تجمع صنفی اعتراضی زدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، بیش از ۳۰۰کارگر معدن ذغال سنگ طرزه صبح امروز در اعتراض به معوقات مزدی خود مقابل ساختمان اداری این معدن در شاهرود تجمع کردند.
کارگران معادن ذغال سنگ البرز شرقی با اعلام این خبر گفتند: “صبح امروز شنبه (۶ شهریور‌ماه) بیش از سیصد نفر از همکاران آن‌ها در محوطه این واحد معدنی تجمع صنفی برپا کردند”.
این کارگران افزودند: “بیش از هزار کارگر هستیم که چهارماه است  مزد پرداخت نشده طلبکاریم و تا این لحظه با وجود برپایی چند نوبت اجتماع صنفی و مراجعه به مسئولان مربوطه هیچ تغییری در شرایط ما ایجاد نشده است”.
طبق اظهارات کارگران طزره، کارفرما در تجمعات قبلی با حضور در جمع معترضان به آنان وعده داده بود که در صورت تامین مالی تا روز‌های آینده بخشی از طلب مزدی آنها را پرداخت خواهد کرد اما ظاهرا چون خریداران ذغال سنگ هنوز به تعهدات مالی خود در برابر کارفرما عمل نکرده‌اند هنوز آنها بستان‌کارند.
کارگران معدن طزره با یادآوری اینکه محل کار آنها یکی از معادن البرز شرقی محسوب می‌شود، افزودند: “در حال حاضر بابت دستمزد اردیبهشت، خرداد، تیر و مرداد طلبکارند این در حالی است که کارگران دستمزد فروردین ماه خود رابا تقریبا چهار ماه تاخیر در پنجم مرداد ماه دریافت کرده اند”.
همچنین به نقل از کارگرانی که در اجتماع صنفی امروز شرکت دارند اجتماع صنفی آنها بمدت یک ونیم ساعت از هفت ونیم تا ۹ صبح ادامه داشته وپس از آن کارگران با وعده کارفرمای جدید معدن طزره واعضای شورای کارگری به کار خود بازگشته اند.

در اعتراض به بستن مسیر اصلی تردد؛ کارگران صنف حمل و نقل خرده بار خیابان شوش تجمعی صنفی برگزار کردند


به گزارش ایلنا، جمعی از کارگران صنف حمل و نقل خرده بار در خیابان شوش تهران، پیش از ظهر امروز در اعتراض به آنچه که مسدود شدن مسیر تردد خودروهای سنگین و نیمه سنگین حامل بار عنوان می‌شود، تجمعی صنفی برگزار کردند.
کارگرانی که در تجمع امروز حضور داشتند، افزودند: “در کل نزدیک به چهار هزار نفر هستیم که روزانه از طریق حمل و جابه‌جایی بار کسبه محلی، تخلیه و بارگیری ماشین‌های حامل بار کسب درآمد می‌کنیم”.
این کارگران افزودند: “از قرار معلوم به واسطه اجرای عملیات تعریض قسمتی از خیابان شوش در محدوده خیابان بعثت، عبور و مرور خودروهای سنگین و نمیه سنگین حامل بار برای مدت سه روز آینده متوقف خواهد شد و از آنجایی که این اتفاق تاثیر مستقیم بر معاش روزانه آنها دارد، نسبت به این مشئله معترضند”.
برپایه این اظهارات این تجمع از ساعت ۹ صبح آغاز و تا حوالی ظهر ادامه داشت و در حدود ۴۰۰ کارگر در آن خواستار تعبیه‌ یک مسیر جایگزین موقت برای عبور و مرور خودروهای حامل بار شده‌اند.
معترضان می‌گویند: “از سوی راهنمایی و رانندگی مسیر اصلی تردد خوروهای سنگین و نیمه سنگین بسته شده است واگرچه عنوان می شود که این انسداد موقتی و برای مدت سه روز است اما در عین حال هیچ تضمینی وجود ندارد که پس از خاتمه مدت زمان تعیین شده امکان تردد خودروها دوباره محیا شود”.
کارگران صنف حمل و نقل خرده بار همچنین تاکید کردند که اختلال در تردد خوروهایشان در این مسیر به معیشت ۴ هزار نفر آسیب وارد می‌کند و خسارات جبران ناپذیری را به آنها وارد می‌کند.

دانشجویان مقابل وزارت علوم تجمع کردند؛ علت، بیکاری


به گزارش تسنیم، جمعی از دانشجویان «پرتوپزشکی» امروز در اعتراض به حذف این رشته و بیکار شدن خود مقابل ساختمان وزارت علوم تجمع کردند.
صبح امروز جمعی از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان رشته «پرتوپزشکی» در اعتراض به حذف این رشته در دانشگاه آزاد و بیکارشدن خود مقابل ساختمان وزارت علوم تجمع کردند.
بعد از رأی وزارت علوم مبنی بر حذف این رشته به منظور حفظ بازار کار پزشکان رادیولوژیستها، حاشیه‌هایی در فضای مجازی و نظرات بین دانشجویان و فارغ‌التحصیلان این رشته و رشته‌های پایه پزشکی ایجاد شد.
اختلاف بین «رادیولوژیستها» و «پرتوپزشکها» موجب دخالت وزارت علوم در این موضوع شده و وزارت علوم رای به حذف رشته پرتوپزشکی داده که البته گفته شده دیگر «پرتوپزشکها» هم در مراکز درمانی استخدام نشوند.
دانشجویان حتی در این‌باره تجمعی را در مقابل سازمان مرکزی دانشگاه آزاد برگزار کردند که تاکنون واکنشی از سوی مسئولین دربرنداشته است.

اجتماع صنفی ۷۰ کارگر شهرداری آبادان برای دریافت حقوق معوق


به گزارش ایرنا، حدود ۷۰ کارگر شاغل در بخش خدماتی شهرداری منطقه ۲ آبادان روز شنبه با حضور روبروی ساختمان این شهرداری، پرداخت حقوق سه ماهه معوق خود را خواستار شدند.
کارگران حاضر در این اجتماع صنفی، می گویند که از دهم مهرماه تا بیستم بهمن ماه سال گذشته، مبلغ بیمه، عیدی و مزایای آنها پرداخت نشده است.
حاضران در این اجتماع همچنین مدعی اند که طی سال جاری با پیمانکار قرارداد بسته اند ولی تنها طی خردادماه، تیر و مردادماه هشت میلیون ریال به آنان به صورت علی الحساب پرداخت شده است.
یکی از کارگران حاضر در این اجتماع صنفی به ایرنا گفت: “پیمانکار، کارگران را تهدید کرده است که در صورت تجمع و اعتراض، از کار اخراج می شوند”.
وی ادامه داد: “پیمانکار می گوید که هر موقع از سوی سازمان های بالاتر حقوق دریافت کردم، حقوق کارگران نیز پرداخت می شود”.
کارگران حاضر در این اجتماع صنفی همچنین مدعی اند که برخی از کارگران بیش از ۱۰ سال است که خدمت رسانی می کنند ولی با دریافت حقوق حدود یک میلیونی هنوز برای تامین نیازهای اولیه زندگی مشکل دارند.
یکی دیگر از کارگران نیز به ایرنا گفت: “در قراردادهای کارگران، با آنان به عنوان رفتگر قرارداد بسته شده است، ولی از آنان در شغل های دیگر نظیر جوشکاری استفاده می شود”.
مرجان جوهری پور مسئول سازمان مدیریت پسماند شهرداری آبادان در خصوص اینکه قرارداد این کارگران با سازمان زیرمجموعه وی است، گفت: “اگر صورت وضعیت حقوق کارگران از سوی شهردار منطقه ۲ امضا شود، همین امروز پیگیر پرداخت حقوق آنان از سوی سازمان منطقه آزاد اروند می شوم”.
شهردار منطقه ۲ آبادان نیز گفت: “قرارداد این کارگران با سازمان پسماند شهرداری آبادان است و این منطقه شهرداری تنها وظیفه نظارت را بر عهده دارد”.
سلمان برقول افزود: “پیمانکار مربوط، قرارداد نداشت و پس از اینکه قرارداد با وی منعقد شد، وقفه زمانی حدود ۳۰ تا ۴۵ روزه در کار می افتد تا امور اداری انجام شود”.
وی گفت: “در حال بررسی صورت وضعیت ارسالی از سوی پیمانکار هستیم و به محض بررسی و امضاء، برای پرداخت به سازمان منطقه آزاد اروند ارسال می شود”.
برقول تصریح کرد: “پیش بینی می شود، حقوق معوق خردادماه، تیر و مردادماه کارگران طی سه روز اینده پرداخت شود”.
این کارگران پیش از این نیز در مقاطع زمانی مختلف، پرداخت حقوق معوق خود را از سوی سازمان های مسئول خواستار شده بودند.

اعتراض جمعی از کشاورزان اهواز به تصرف زمین های کشاورزی توسط شرکت نیشکر


به گزارش ایرنا، جمعی از کشاورزان اهواز با اعتراض نسبت به آنچه که تصرف غیرقانونی زمین های کشاورزی خود توسط شرکت کشت و صنعت نیشکر و صنایع جانبی خوزستان در بخش اسماعیلیه اهواز عنوان کردند خواستار رسیدگی مسئولان نسبت به این مساله شدند.
حدود ۲۰۰ بهره بردار در این زمین های کشاورزی که در حاشیه جاده اهواز خرمشهر واقع هستند مشغول کشت هستند.
این کشاورزان جمعه با در دست داشتن اسناد مالکیت خود در محل زمین های کشاورزی خود تجمع کرده و با نمایندگان شرکت نیشکر درگیر شدند.
نماینده کشاورزان معترض در این باره گفت: “واحد امیرکبیر شرکت توسعه نیشکر متعرض یک هزار هکتار از زمین های کشاورزی در روستاهای قجریه و شمریه از بخش اسماعیلیه اهواز شده و قصد تصرف غیرقانونی این زمین ها را دارد”.
حسین مرمضی افزود: “این شرکت در روزهای اخیر اطراف این اراضی را کانال کشی کرده است این در حالیست که بخشی از زمین ها زیر کشت برنج و بخشی نیز در حال آماده سازی برای کشت پائیزه هستند”.
وی تاکید کرد: “اسناد مالکیت روستائیان از این زمین ها مربوط به دهه ۴۰ است، در حالی که اسناد نیشکر مربوط به سال ۱۳۸۰ است و بر همین اساس کشاورزان در حال اقدام قانونی و شکایت از این شرکت هستند”.
مرمضی با بیان اینکه شرکت نیشکر باید به تصرفات غیر قانونی خود پایان دهد گفت: “در نظام جمهوری اسلامی نمی توان هیچ کشاورزی را از حق قانونی و شرعی و عرفی خود که داشتن چند هکتار برای امرار معاش است، محروم کرد”.
وی با اشاره به تجمع کشاورزان در اعتراض به عملکرد شرکت نیشکر افزود: “از کشاورزان خواستیم تا به جای تجمع، فقط از ابزارهای قانونی مطالبه و احقاق حق کنند ولی در صورت ادامه تصرفات غیر قانونی شرکت نیشکر باید منتظر واکنش سریع و قانونی کشاورزان باشد”.
با وجود پیگیری، مسئولان شرکت توسعه نیشکر از پاسخ دادن خودداری کردند.
طرح توسعه نیشکر در قالب هفت واحد کشت و صنعت با وسعت بیش از ۸۰ هزار هکتار از سال ۶۹ در خوزستان به اجرا درآمد.
شرکت کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر از شرکت های هفتگانه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان با مساحتی بیش از ۱۲ هزار هکتار، در سال ۱۳۷۹ به بهره برداری رسید.
در پی شکایت های کشاورزان روستاهای تل اسود، شمریه و قجریه از این شرکت، اداره کل بازرسی استانداری خوزستان تیر ۹۴ به مدیریت شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی امیر کبیر اعلام کرد به منظور جلوگیری از هرگونه تبعات اجتماعی از ورود و فعالیت در این زمین ها خودداری و نتیجه را به منابع طبیعی و جهاد کشاورزی خوزستان اعلام کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر