۱۳۹۵ مهر ۵, دوشنبه

برگزاری چهار تجمع اعتراضی صنفی با حضور ۱۵۰۰ نفر


خبرگزاری هرانا ـ ظرف ۲۴ ساعت گذشته چهار تجمع اعتراضی صنفی با حضور نزدیک به ۱۵۰۰ نفر از کارکنان مشاغل مختلف در کشور برگزار شد. اعتراضات آرام صنفی حدود ۷۰ کارگر آزاد راه تهران – شمال که امروز وارد هفتمین روز خود شده است. برای دومین روز متوالی اپراتورهای پست های فشار قوی برق که تعدادشان ۳۰۰ نفر است، مقابل سازمان مدیریت تجمع کردند. امروز دوشنبه ۵ مهرماه نزدیک به هزار نفر از درمانگران اعتیاد سراسر کشور مقابل مجلس شورای اسلامی دست به تجمع اعتراضی زدند. صبح دیروز (۳ مهرماه) نیز حدود ۱۰۰ نفر از کارگران فنی واحد بهره برداری شرکت پاکینه شوی واقع در شهرک صنعتی خرمشهر به دلیل مشکلات تولید آن شرکت در مقابل فرمانداری تجمع اعتراضی تشکیل دادند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، صبح دیروز (۳ مهرماه) حدود ۱۰۰ نفر از کارگران فنی واحد بهره برداری شرکت پاکینه شوی واقع در شهرک صنعتی خرمشهر به دلیل مشکلات تولید آن شرکت در مقابل فرمانداری تجمع اعتراضی تشکیل دادند.
صبح روز (۳ مهرماه) حدود ۱۰۰ نفر از کارگران فنی واحد بهره برداری شرکت پاکینه شوی (جام) واقع در شهرک صنعتی خرمشهر به دلیل مشکلات تولید آن شرکت در مقابل فرمانداری دست به تجمع اعتراضی زدند.
ظاهرا صدای اعتراض کارگران آنجا بلند شد که کارفرما در اواخر ماه گذشته اعلام کرد: به دلیل پرداخت حق بیمه این کارگران به سازمان تامین اجتماعی، پرداخت دستمزدها با یک ماه تاخیر مواجه خواهد شد.
بنا به اظهار این منابع، به دنبال واکنش کارگران به این اظهارات کارفرما، نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی و فرماندار با مطلع شدن وضعیت کارگران طی تماس با دفتر صنایع از مسئولان کارخانه خواستند تا به طرح اخراج کارگران پایان دهند و در همین رابطه فرماندار نیز قول مساعد حل این مشکل تا پایان هفته جاری را به کارگران داد.
همچنین گزارش ها حاکی از این است که کارگران اخراجی به دلیل مطالبات مزدی ماه های گذشته نیز به اداره کار مراجعه کرده و طرح دعوی نموده اند اما با پیشنهاد اداره مذکور تصمیم بر توقف شکایت خود تا پایان ماه جاری کردند.
لازم به یادآوری است که این نیروها دارای مهارت های فنی بالایی بوده و با قراردادهای حداقل مزد، بدون طرح طبقه بندی مشاغل و بدون داشتن نماینده کارگری در این شرکت مشغول به کار بوده اند.
به گفته منابع کارگری، کارفرما مدعی است اثرات تحریم ها و کاهش نقدینگی باعث بروز این مشکلات شده است.
در همین رابطه کارگران با متذکر شدن این نکته که مزد کارگران جزو موانع تولید نیست از کارفرما خواستند تا امنیت شغلی – روانی را به آنان و خانوادهایشان بازگرداند.

اعتراض کارگران آزاد راه تهران -شمال به یک هفته رسید


به گزارش ایلنا، در حالی که اعتراضات آرام صنفی حدود ۷۰ کارگر آزاد راه تهران – شمال که امروز وارد هفتمین روز خود شده است، یکی از کارگران این واحد صنعتی از عملی نشدن وعده های کارفرما وبی توجه ای مسئولان استانی برای پی گیری مطالبات کارگران خبر داد.
یکی از کارگران آزاد راه تهران – شمال با اعلام این خبر گفت: “معترضان همانند روزهای گذشته  بصورت شبانه روزی اما آرام در محوطه کارگاه و استراحت گاه  کمپ جمع شده‌ و منتظر عملی شدن وعده های داده شده در خصوص مطالباتشان هستند”.
وی بابیان اینکه کارگران خوهان مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه، تامین امنیت شغلی هستند، گفت: “تا این لحظه از جانب مدیریت شرکت پیمانکاری ارسا ساختمان مجری پروژه و مسئولان وزارت راه وشهرسازی پاسخ مشخصی به این خواسته‌ها داده نشده است”.
او با بیان اینکه مدیریت کنونی شرکت ارسا ساختمان با پرداخت نامنظم دستمزد و حق بیمه حدود ۴۰۰کارگر شاغل در این پروژه باعث تشدید وضعیت اقتصادی خانواده‌های این کارگران شده‌اند، افزود: “در شرایطی که به نان شب خود بیش از هر زمان دیگری محتاجیم از مسئولان توقع داریم که به جای  حمایت بی مورد  از کارفرمای ارسا ساختمان  از او بخواهند به تعهدات قانونی خود  در قبال کارگران واجرای پروژه آزاد راه عمل کند”.
به گفته این کارگر، مجموع مطالبات کارگران آزاد راه تهران – شمال  چهار ماه ونیم مزد معوقه است و کارگران از کارفرمای انتظار دارند ضمن بر طرف کردن مشکلات مالی کارگران امنیت شغلی آنان را تامین کنند.
او بابیان اینکه از روز شنبه ( سوم مهر ماه ) که اعتراضات صنفی آرام کارگران آزاد راه تهران – شمال شروع شده است، یکی ازمدیران  کارگاه مرتبا کارگرانی که خواسته ای جزء دریافت  معوقات مزدی خود را ندارند را تهدید به اخراج می کند ، در ادامه گفت :کارفرما  در یک هفته از اعتراض کارگران  بجای چاره اندیشه در خصوص  خاتمه اعتراض کارگران مرتبا  می گوید افرادی که نمی توانند خود را با شرایط مالی کارگاه وفق دهند می توانند در خواست تصویه حساب کنند.
این کارگر معترض در ادامه می‌گوید تاخیر‌هایی که در پرداخت مطالبات مزدی آنها ایجاد شده است به هیچ وجه با کار سخت و دشواری که آنها هر روز انجام می‌دهد  همخوانی ندارد  چرا که این کارگران که از شهر های مختلف کشور برای کار به آزاد راه تهران شمال آمده اند فرسنگها از خانوادهای  خود در استراحت گاهای فاقد امکانات به صورت شبانه روزی زندگی می کنند.
کارگران آزاد راه تهران – شمال در باره سایر مشکلات صنفی خود می‌گویند؛ به غیر بحث تاخیری که در پرداخت معوقات مزدی آنها وجود دارد کارگران  از وضعیت غذا وبهداشت  در استراحت گاه خود ناراضی هستند.

دومین روز از تجمع کلاه زردها مقابل سازمان مدیریت؛ از وعده های شفاهی خسته ایم


به گزارش ایلنا، امروز، برای دومین روز متوالی اپراتورهای پست های فشار قوی برق مقابل سازمان مدیریت تجمع کردند.
اپراتورهای پست های فشار قوی برق از ادامه اعتراض صنفی خود در تهران خبر دادند.
این کارگران که از شهرهای مختلف برای پیگیری مطالبات صنفی خود به تهران آمده اند، امروز (پنجم مهرماه) برای دومین روز متوالی تجمع برگزار کردند.
از قرار معلوم، تجمع امروز از ساعت ده صبح مقابل دفتر استخدامی سازمان مدیریت و برنامه ریزی، در تهران برگزار شده و در آن حدود ۳۰۰ نفر از اپراتورها شرکت دارند.
این اپراتورها خواسته اصلی خود را اجرای طرح کارگر دائم عنوان کردند و گفتند: نگرانی اصلی ما این است که سازمان مدیریت در جهت پیگیری سیاست های خصوصی سازی وزارت نیرو، از اجرای این طرح چشم پوشی کند و تبدیل قرارداد اپراتورهای پست های فشار قوی به قرارداد دائم به دست فراموشی سپرده شود.
از قرار معلوم، پس از تجمع روز گذشته مقابل سازمان مدیریت، مسئولان سازمان به تجمع کنندگان وعده های شفاهی داده اند اما معترضان می گویند در ماههای گذشته این چندمین بار است که از شهرهای دور و نزدیک به تهران می آییم و دیگر از وعده های شفاهی خسته شده ایم، بهتر است مسئولان به جای وعده های پی در پی، در پی قانونی کردن روند کار باشند.
علاوه بر این، این معترضان عصر روز گذشته تجمعی مقابل مجلس شورای اسلامی ترتیب دادند و توانستند با اعضای کمیسیون انرژی مجلس، مطالبات خود را مطرح کنند.

تجمع هزار نفری درمانگران اعتیاد سراسر کشور مقابل مجلس


به گزارش ایلنا، در پی واگذاری نظارت بر مراکز درمان اعتیاد به بسیج جامعه پزشکی؛ امروز دوشنبه ۵ مهرماه نزدیک به هزار نفر از درمانگران اعتیاد سراسر کشور مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی چندی پیش طی قراردادی ۲ میلیاردی نظارت بر مراکز درمان اعتیاد را به بسیج جامعه پزشکی واگذار کرد که این واگذاری با مخالفت گسترده پزشکان درمانگر اعتیاد روبرو شد.این پزشکان معتقدند این واگذاری مغایر با سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب در حوزه سلامت که سال ۹۳ ابلاغ شده، است.
در تجمع هزار نفری امروز همچنین پزشکان به آزادسازی قرص شبه هرویین اکسی کدون که یکی از اعتیادآورترین قرص‌های مخدر در امریکاست نیز معترض بوده و خواستار جلوگیری از در دسترس قرار گرفتن جوانان پیرو این واگذاری شده‌اند. همچنین تجمع‌کنندگان نسبت به در معرض خطر قرار گرفتن افشای اسامی بیماران اعتیادی پیرو ابلاغیه جدید وزارت بهداشت مبنی روی سامانه قرار دادن اسامی این بیماران اعتراض کردند.
گفتنی است این درمانگران معتقدند چک لیستی که  از سوی وزارت بهداشت برای نظارت بسیج آماده شده مبنایی برای تعطیلی بیش از ۷ هزار مرکز درمان اعتیاد و بیکاری بیش از ۵۰ هزار کارشناس درمانی و رهاسازی درمان نزدیک به ۷۸۰ هزار بیمار در سراسر کشور می‌شود.
لازم به یادآوری است چندی پیش طی نامه‌ای به رییس جمهور نزدیک به ۴هزار و ۴۰۰ درمانگر اعتیاد نسبت به تعطیلی قریب‌الوقوع بیش از ۷ هزار مرکز درمان اعتیاد هشدار دادند.
براساس این گزارش، همچنین با توجه به حضور امروز نوبخت در جلسه کمسیون بهداشت و درمان تجمع‌کنندکان نامه‌ای را به شرح ذیل برای وی و هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ارسال کردند:
 جناب آقای دکتر نوبخت
رییس محترم کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم
احتراما، به استحضار می‌رساند، اخیرا قراردادی فی مابین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بسیج جامعه پزشکی دایر بر واگذاری نظارت بر مراکز درمان اعتیاد کشور به بسیج جامعه پزشکی، با مبلغ حدود بیست میلیارد ریال، منعقد شده است که از جهات متعددی محل اشکال است:
الف- حقوقی
•این قرارداد اقدام به برونسپاری غیرقانونی امر حاکمیتی نظارت بر مراکز درمان اعتیاد کشور نموده که خلاف نص صریح ماده ۷  سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری و بند الف ماده ۸ و ماده ۹  قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب مجلس شورای اسلامی از نظر عدم امکان برونسپاری امر حاکمیتی نظارت و نیز مغایر ماده ۱۷ قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده ۳۸ برنامه توسعه پنجم از نظر رعایت مقدمات واگذاری، شامل ترتیبات قانونی و خلاف ماده ۳۸ قانون برنامه پنجم توسعه، از نظر ایجاد بار مالی جدید است.
•دستورالعمل نظارتی این طرح در تعارض با قوانین جمهوری اسلامی از باب محرمانگی اسرار بیمار، مداخله در امر درمان و نیز ناقض موارد متعدد پروتکل کشوری درمان اعتیاد است. به گونه‌ای که دستکم ۴۵ درصد دستورالعمل نظارتی فوق، مغایر قوانین مملکتی، شئون حرفه‌ای پزشکی و اصول فنی درمان اعتیاد کشور است. این دستورالعمل به نحوی تنظیم شده است که منجر به تعطیلی کلیه مراکز می‌شود.
ب- امنیتی
•ورود بسیج به مراکز درمان اعتیاد کشور و دسترسی به پرونده و اوراق هویتی و محرمانه بیماران، منجر به امنیتی شدن فضای درمان اعتیاد در اذهان بیماران و طبعا خروج ایشان از چرخه درمان و آسیب‌های اجتماعی و جرائم مرتبط خواهد شد (علیرغم رویکرد سیاست ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه مبارزه بامواد مخدر و کاهش آسیب.)
•اجرای این طرح در سراسر  کشور باعث خروج هفتصد و هشتاد هزار بیمار اعتیادی از درمان، پرونده سازی و تعطیلی هفت هزار مرکز درمان اعتیاد، بیکاری پنجاه هزار پزشک و کارشناس درمان اعتیاد و در نهایت گسترش اعتیاد و تقویت قاچاق مخدر و و مافیای داروهای مخدر می‌شود که در این راستا۴ هزار و ۴۰۰ پزشک سراسر کشور، طی نامه‌ای از رئیس جمهور محترم نیز، طلب مساعدت نموده‌اند(نامه مذکور به پیوست تقدیم شده است)
•لازم به توضیح است که معاونت درمان وزارت بهداشت طی نامه‌ای به تاریخ ۲/۶/۱۳۹۵ دستور ثبت اطلاعات بیماران مراکز درمانی در سامانه‌ای اینترنتی را داده است. تاکید بر ثبت کامل نام و شماره ملی بیماران (که مغایر ماده ۶۴۸ قانون مجازات اسلامی، ماده ۴ آیین نامه انتظامی رسیدگی به تخلفات حرف پزشکی ومواد ۶و۷ منشور حقوق بیمار جمهوری اسلامی ایران است) در سامانه اینترنتی مذکور، با توجه به خطر هک این سامانه (نظر به تجربیات ایرانسل و…) می‌تواند منجر به افشای اطلاعات ۷۸۰ هزار بیمار اعتیادی، آسیب غیرقابل جبران به حیثیت نظام، عدم اعتماد مردم و نابودی کامل سیستم درمان اعتیاد کشور والبته بحران امنیت ملی در کشور شود.
•همچنین سازمان غذا وداروی وزارت بهداشت علی‌رغم مصوبه کمیته درمان کشوری(تابستان ۹۴) دال بر مخالفت با توزیع داروخانه‌ای داروهای اکسی کدون وبوپره نورفین –نالوکسان،اخیرا اقدام به صدور مجوز توزیع داروخانه‌ای این داروها نموده که با توجه به سابقه و اپیدمی اعتیاد به اکسی کدون در آمریکا وسپس سایر کشورها در اوایل قرن حاضر و مشکلات وسیع حاصله، همچنین تجربه اعتیاد تزریقی به بوپره نورفین-نالوکسان در کشورهای مختلف (مانند تجربه ۲۰۰۱تا ۲۰۰۶ مالزی در توزیع داروخانه‌ای بوپره نورفین –نالوکسان بویژه با بسترهای اجتماعی مشابه از جمله دسترسی راحت به بنزودیازپین‌ها و هرویین وگسترش فاجعه‌آمیز تزریق این دارو که منجر به جمع‌آوری آن از داروخانه‌ها شد وتجربیات مشابه در برخی ایالت‌های هند و….) می‌توان انتظار اپیدمی اعتیادی این داروها را بویژه درمیان جوانان داشت (توجه به پیشینه توزیع داروخانه‌ای ترامادول و فاجعه ماحصل و نشت بنزودیازپین‌ها، دیفنوکسیلات، و نیز وضعیت مقاومت آنتی بیوتیکی در کشور موید خطر جدی نشت فاجعه‌آمیز این داروهاست.
لذا خواهشمند است دستور توقف اجرای طرح‌های فوق را جهت کارشناسی بیشتر و بررسی طرح‌های جایگزین، صادر فرمائید.
با تجدید احترام
دبیر کانون سراسری
انجمن های صنفی درمانگران اعتیاد ایران
دکتر کمال سبکتکین

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر