۱۳۹۶ اسفند ۲۶, شنبه

سد شاه قاسم در یاسوج خشک شد / گزارش تصویری



سد شاه‌قاسم یاسوج به علت کاهش بارش باران در سال‌های اخیر در استان کهگیلویه و بویراحمد خشک شد؛ سد شاه قاسم زیستگاه پرندگانی از جمله حواصیل، مرغابی و … است که با خشک شدن آن حیات و زیستگاه این پرندگان به خطر افتاده است، این سد خاکی  با حجم مخزن ۱۲ میلیون مترمکعب در سال ۷۶ به منظور آبیاری حدود هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های اطراف سد، ذخیره آب‌های فصلی و به عنوان یک مکان گردشگری احداث شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، سد شاه قاسم یاسوج با کاهش بارش باران طی سال‌های اخیر استان کهگیلویه و بویراحمد خشک شد.

لازم به ذکر است در سال ۹۴ رئیس اداره منابع کهگیلویه و بویراحمد از خشک شدن این سد خبر داده و گفته بود: “پروژه انتقال آب سیلاب‌های روخانه دشت‌روم به سد شاه‌قاسم در دستور کار قرار گرفته تا از خشک شدن آن در مواقع کم‌آبی جلوگیری شود؛ شیرابه و فلزات سنگین زباله‌های یاسوج که در تپه “دو پشته” مشرف بر سد، تخلیه و دفن می شوند به سد شاه قاسم نفوذ پیدا می‌کنند، بنابراین با پیگیری‌های صورت گرفته قرار است محل دفن زباله‌های شهر یاسوج با توجه به شیبی که به سمت سد دارد، جابه‌جا شود”.

سد شاه قاسم یاسوج واقع در ۵ کیلومتری مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل کاهش بارندگی خشک شد.
این سد زیستگاه پرندگانی از جمله حواصیل، مرغابی و … است که با خشک شدن آن حیات و زیستگاه این پرندگان به خطر افتاده است.
سد خاکی شاه قاسم با حجم مخزن ۱۲ میلیون مترمکعب در سال ۷۶ به منظور آبیاری حدود هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های اطراف سد، ذخیره آب‌های فصلی و به عنوان یک مکان گردشگری احداث شد.
استان کهگیلویه و بویراحمد یک درصد مساحت و یک درصد جمعیت و ۱۰ درصد منابع آب‌های سطحی ایران را در خود جای داده و بعد از استان گیلان دومین استان پر بارش کشور است.
میانگین بارندگی در سطح کره زمین ۸۶۰ میلی‌متر در کشور ۲۵۰ میلی‌متر و در استان کهگیلویه و بویراحمد ۷۳۵ میلی‌متر است.
استان کهگیلویه و بویراحمد با وجود این همه منابع آبی، چشمه‌ها و رود فراوان و پر آب، آژیر خط کم آبی و بحران در آن طی سال‌های گذشته به صدا در آمده است.
در ادامه گزارش تصویری را که خبرگزاری ایرنا منتشر کرده است، مشاهده نمائید؛




هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر