۱۳۹۶ اسفند ۱۷, پنجشنبه

جمعی از وکلا با مراجعه به دادگستری شازند خواستار آزادی محمد نجفی شدند





امروز چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۶، ۹ تن از وکلای دادگستری از جمله نسرین ستوده در اعتراض به بازداشت و روند رسیدگی به پرونده محمد نجفی به دادگستری شهرستان شازند مراجعه کرده و با نگارش نامه‌ای خواستار فراهم کردن زمینه آزادی محمد نجفی شدند. محمد نجفی فعال حقوق بشر و وکیل دادگستری است که پیش‌تر در ارتباط با افشاگری در خصوص مرگ یکی از معترضان حوادث دی‌ماه اخیر در اراک همراه با جمعی از فعالان مدنی محلی بازداشت شده بود، علی‌رغم گذشت بیش از دو ماه این کنشگر مدنی همچنان بدون حق داشتن وکیل در بازداشت به سر می‌برد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه مورخ ۱۶ اسفندماه ۹۶، ۹ تن از وکلای دادگستری  به نام‌های “نسرین ستوده”، “محمد مقیمی”، “ابوذر نصرالهی”، “مریم پازوکی”، “پیام درفشان”، “آزیتا پولادوند”، “بهاره کمالی”، “آرش کیخسروی” و “آقای مقدم” جهت اعتراض به روند رسیدگی پرونده “محمد نجفی” وکیل دادگستری، به دادگستری شهرستان شازند مراجعه و با نگارش نامه‌ای خواستار فراهم کردن زمینه آزادی وی شدند.
وکلای دادگستری با نگارش نامه‌ای به رئیس دادگستری شهرستان شازند خواهان برگزاری دادگاهی عادلانه برای وی شدند؛ همچنین به دلیل متناسب نبودن قرار بازداشت موقت صادر شده با شرایط قانونی، خواستار تخفیف این قرار به قراری مناسب و فراهم نمودن زمینه آزادی تا پایان دادرسی برای این وکیل دادگستری شده‌اند.
رئیس دادگستری نیز پس از مطالعه درخواست وکلا قول بررسی مجدد و پیگیری پرونده آقای نجفی را داده است.
محمد مقیمی وکیل دادگستری و از امضاءکنندگان نامه در این باره به گزارشگر هرانا گفت: “با توجه به نزدیکی سال نو و اینکه در این ایام به طور معمول سختگیری‌ها کمتر می‌شود به همراه دیگر همکاران اقدام به نوشتن این نامه کردیم و این امیدواری وجود دارد که آقای نجفی هر چه سریع‌تر با قرار وثیقه یا کفالت و تا زمان برگزاری دادگاه آزاد شوند.”
ایشان در پایان نیز گفت: “رئیس دادگستری شازند نیز قول بررسی مجدد پرونده و رسیدگی به پرونده را داده است.”

متن این نامه که جهت نشر در اختیار هرانا قرار گرفته را در ادامه بخوانید:

ریاست محترم دادگستری شهرستان شازند
با سلام و عرض ادب
احتراما اینجانبان وکلای دادگستری کانون‌های وکلای دادگستری مرکز و استان مرکزی با هویت و امضاء به شرح ذیل تقاضا داشته با توجه به اینکه بر اساس قوانین و قواعد دادرسی و اداری و عرف قضایی، ریاست و نظارت بر مجموعه دادسرا و دادگستری شازند مسئولیت حضرتعالی بوده و همچنین رسیدگی به اعتراض وضعیت بازداشت وکیل محترم جناب آقای “محمد نجفی” رسالت مستقیم حضرتعالی می‌باشد و تمدید وضعیت بازداشت ایشان به استناد ممانعت از تبانی واجد هیچ‌گونه وجاهت قانونی و منطقی نمی‌باشد و ابقاء چنین وضعیتی خصوصا در ایام پایانی سال و عید بزرگ نوروز موجب تشویش اذهان عموم جامعه و خصوصا وکلای کل کشور می‌گردد و این مساله مخل جدی وحدت و امنیت کشور می‌باشد، بنابراین نسبت به حل قانونی، اخلاقی و انسانی مساله درایت نموده و وضعیت قرار تامین ایشان به نحوی گردد که خصوصا در این ایام بتوانند نزد خانواده محترم خود باشند.
وکلای دادگستری کانون‌های وکلای دادگستری مرکز و استان مرکزی
۱۶ اسنفد ۱۳۹۶
امضاءکننده‌گان:
“نسرین ستوده”، “محمد مقیمی”، “ابوذر نصرالهی”، “مریم پازوکی”، “پیام درفشان”، “آزیتا پولادوند”، “بهاره کمالی”، “آرش کیخسروی” و “آقای مقدم”
محمد نجفی

لازم به یادآوری است محمد نجفی فعال حقوق بشر و وکیل دادگستری روز ۲۵ دی‌ماه ۱۳۹۶، توسط نیروهای امنیتی در مقابل منزلش در شهر شازند استان مرکزیبازداشت  و سپس به مکان نامعلومی منتقل شد.

آقای نجفی از جمله افراد پیگیر نحوه‌ی جان باختن تعدادی از معترضان در وقایع اخیر بود. وی پس از افشاگری در خصوص فوت “وحید حیدری” یکی از معترضان خیابانی اخیر که در اراک بازداشت شد و در بازداشتگاه کلانتری ۱۲ اراک درگذشت به همراه  کیان صادقی، عباس صفری، علی باقری و بهزاد علی بخشی بعنوان متهمان یک پرونده بازداشت شده بود.

مسئولان قضایی حکومت جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده‌اند که وحید حیدری فروشنده مواد مخدر بوده و در بازداشتگاه کلانتری اراک دست به خودکشی زده است؛ آقای نجفی پس از انجام تحقیقات میدانی که از طریق اقوام و دوستان وحید حیدری به عمل آورده بود، بیان کرده که او یک دست‌فروش بوده و هیچ‌گونه سوءپیشینه‌ای نداشته و بر جسدش که در شرایط امنیتی دفن گردیده نشانی از خودکشی وجود نداشته و آسیب ناشی از اصابت شیء به سر او به‌وضوح پیدا بوده است.

آقای نجفی پیش از این در تاریخ ۲۶ بهمن‌ماه سال جاری به همراه علی باقری یکی از دیگر فعالان مدنی بازداشت شده در اعتراضات دی‌ماه پس از چندین هفته از قرنطینه زندان مرکزی اراک به بند تشخیص این زندان که محلی با وضعیت بهتر است منتقل شده بودند. پس از این انتقال این دو زندانی توانسته بودند به‌صورت رسمی نخستین ملاقات با خانواده خود را داشته باشند. پیش از این صرفاً دیدارهای کوتاه‌مدتی بین این افراد و خانواده‌ها صورت گرفته بود که محدود به دیدارهای تصادفی در راهروهای دادگاه بود.

محمود صادقی، نماینده مردم تهران در مجلس، به‌تازگی مراجع امنیتی را به «پرونده‌سازی» برای وکیلی (محمد نجفی) متهم کرد که بنا به اعلام آقای صادقی «ثابت» کرده است که وحید حیدری، نوجوان جان‌باخته در بازداشتگاه کلانتری اراک، «موادفروش» نبوده است. در خبری دیگر رئیس کانون وکلای استان مرکزی نیز از پیگیری پرونده محمد نجفی خبر داده بود.

در اعتراضات اخیر که بعضاً با عنوان «اعتراضات دی‌ماه» از آن یاد می‌شود، تعداد پرشماری از افراد در شهرهای مختلف بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفتند. طی این اعتراضات در سراسر ایران دست‌کم ۲۵ تن کشته شدند
بر اساس اعلام منابع رسمی اعتراضات در بیش از ۸۰ شهر برگزار شد و حدود پنج هزار نفر نیز بازداشت شدند
برخی از افراد بازداشت شده با تودیع وثیقه و تا هنگام برگزاری جلسه‌ی دادگاه آزاد شده‌اند و برخی از آنها به زندان منتقل شده‌اند. با این حال کماکان از سرنوشت و یا محل نگه‌داری شماری از بازداشت‌شدگان اطلاع دقیقی در دست نیست.
آغاز اعتراضات در شهر مشهد در تاریخ ۸ دی‌ماه ۱۳۹۶ بود اما ناآرامی‌ها به سرعت به شهرهای دیگر تسری یافت. نیروهای امنیتی با خشونت کشنده روزافزون به این اعتراضات پاسخ داده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر