۱۳۹۷ اردیبهشت ۳۰, یکشنبه

درفشان؛ برخی خانواده‌ها موفق به مکالمه تلفنی و ملاقات با بازداشت شدگان محیط زیستی شدند


 

پیام درفشان وکیل تعدادی از فعالان محیط زیست بازداشت‌شده گفت که خانواده برخی از بازداشت‌شدگان صرفاً موفق به مکالمه تلفنی با عزیزانشان شده‌اند و ملاقات حضوری نیز برای تعداد معدودی میسر شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، پیام درفشان در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، با اشاره به اظهارات اخیر رییس فراکسیون محیط زیست مجلس مبنی بر تحقق مطالبات خانواده‌های فعالان محیط زیست بازداشت‌شده اظهار داشت: “شخصاً علاوه بر خانواده مرحوم سیدامامی با خانواده برخی از دیگر بازداشت‌شدگان هم مرتبط هستم و باید بگویم متاسفانه شاهد گشایش خاصی در وضعیت این افراد نبوده‌ایم”.
وی با اشاره به وضعیت همسر مرحوم کاووس سیدامامی خاطرنشان کرد: “همسر مرحوم سیدامامی هم‌اکنون ممنوع‌الخروج است و به دلیل وضع جسمانی نامساعدی که دارد هم‌اکنون در بیمارستان بستری است”.
وکیل تعدادی از فعالان محیط‌زیست بازداشت‌شده در ماه‌های گذشته همچنین به وضعیت ملاقات این بازداشت‌شدگان اشاره کرد و گفت:‌ “خانواده برخی از بازداشت‌شدگان صرفاً موفق به مکالمه تلفنی با عزیزانشان شده‌اند و ملاقات حضوری هم برای تعداد معدودی میسر شده است”.
این وکیل دادگستری یادآور شد: “در مجموع ۲ نفر از بازداشت‌شدگان به قید وثیقه آزاد شده‌اند”.
آخرین اقدامات کمیته ۴ نفره دولت برای پیگیری پرونده فعالان محیط‌زیستی
درفشان همچنین در پاسخ به پرسشی در مورد پیگیری این پرونده ازسوی کمیته ۴ نفره دولت که به دستور رییس‌جمهوری تشکیل شد، گفت: “با وجود آن‌که حجت‌الاسلام علوی وزیر اطلاعات به‌عنوان مقام رسمی تشخیص جرم جاسوسی در کشور، صراحتاً گفت که بازداشت‌شدگان جاسوس نیستند، همچنان شاهد این وضعیت هستیم و متاسفانه هیچ توضیحی ازسوی دادسرا داده نمی‌شود”.
وی در ادامه به تصمیم دادستانی تهران و انقلاب در مورد این پرونده اشاره کرد و گفت: “با وجود آن‌که آقای شهریاری به‌عنوان معاونت دادستان و سرپرست دادسرای امور جنایی پس از درگذشت مرحوم سیدامامی از آقای دولت‌آبادی دادستان تهران اختیار تام دریافت کرد که پرونده را مورد رسیدگی قرار دهد اما به نظر می‌رسد اتفاق جدیدی صورت نگرفته است”.
این وکیل دادگستری توضیح داد: “اعطای اختیارات تام ازسوی دادستان تهران به آقای شهریاری به معنای این است که ایشان می‌توانند در حوزه دیگر معاونت‌های دادستانی ازجمله معاونت امنیتی دادستانی نیز ورود کند اما این دستور منتج به نتیجه نشد و با وجود تاکید موکد آقای شهریاری مبنی بر این‌که درحال پیگیری و تحقیق پرونده است، به نظر می‌رسد برخی‌ها به ایشان هم پاسخگو نیستند”.
ماجرای چوب ماهیگیری سیدامامی

وکیل فعالان محیط زیستی بازداشت‌شده به کلیپی که توسط خانواده سیدامامی برای روشنگری در مورد برنامه‌های صداوسیما و ویدئوهای منتشرشده در برنامه ۲۰ و ۳۰ تهیه شده، اشاره کرد و در این رابطه گفت: “در کلیپی که در برنامه ۲۰ و ۳۰ پخش شد، آنتنی به نمایش درآمد و توضیح داده شد که آقای سیدامامی از طریق این آنتن اطلاعات سری را به کشورهای بیگانگان ارسال می‌کرده اما در کلیپی که توسط خانواده سیدامامی تهیه شده، مشخص می‌شود آن‌چه به‌عنوان آنتن جاسوسی نمایش داده شد، صرفاً یک چوب ماهیگیری است که خانواده سیدامامی در گردش‌های خارج شهر خود یک رادیو روی این چوب ماهیگیری نصب کرده و رادیو گوش می‌کردند!”

گفتنی است که مرتضی آریا نژاد عکاس و فعال محیط زیست هرمزگانی در بهمن ماه ۱۳۹۶ همراه با تعداد دیگری از فعالان محیط زیست بازداشت و پس از آن به زندان اوین منتقل شده بود. این فعال محیط زیست و عکاس  پس از حدود ۴ ماه بازداشت سرانجام در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ با تودیع قرار وثیقه تا زمان پایان دادرسی از زندان اوین آزاد شد.
لازم به یادآوری است از اواخر بهمن و اوایل اسفند ۹۶ تعداد دیگری از فعالان محیط زیست عمدتا در تهران و هرمزگان نیز بازداشت شدند که کماکان تعداد زیادی از آنان در بازداشت به سر می‌برند.
مرتضی آریانژاد، هومن جوکار، امیرحسین خالقی، سام رجبی، طاهر قدیریان، نیلوفر بیانی، سپیده کاشانی، مراد طاهباز، کاووس سیدامامی، حسن راغ، عارف زارع، حسن زارع، عبدالرضا کوهپایه و علیرضا فرهادزاده ۱۴ تن از کارشناسان حیات وحش و فعالان محیط زیست ایران هستند که در ماه‌های پایانی سال گذشته به اتهام مرتبط بودن با یک پرونده جاسوسی بازداشت شده بودند.
دو هفته بعد از بازداشت به خانواده کاووس سیدامامی اطلاع داده شد که او در زندان جان باخته است.
در همین زمینه بیش از ۲۰۰۰ نفر از دانشگاهیان و فعالان مدنی نیز با انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسن روحانی، خواستار ابهام زدایی درباره مرگ کاووس سیدامامی در زندان شده بودند.
سخنگوی قوه قضاییه و دادستان تهران پیش‌تر اعلام کردند که اتهامات بازداشت شدگان مرتبط با جاسوسی است.
جمعی از استادان، پیشکسوتان، نمایندگان انجمن‌ها و فعالان محیط زیست پیش از این با انتشار نامه‌ای سرگشاده به حسن روحانی، ضمن انتقاد از وضعیت ۱۳ فعال محیط زیستی بازداشت شده، خواستار تسریع در روند دادرسی آنان شدند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر