۱۳۹۷ فروردین ۱۶, پنجشنبه

با تعطیلی کارخانه ایران سیلندر ۸۰ کارگر بیکار شدند



در پی تعطیلی واحد تولیدی کارخانه ایران سیلندر بیش از ۸۰ کارگر بیکار شدند. این واحد تولیدی که در زمینه تولید انواع کپسول و سیلندرهای گاز در شهرستان ری در استان تهران فعالیت دارد، از اول فروردین ماه سال جاری به دلیل مشکلاتی که در زمینه تولید دارد، تعطیل شده و تمامی کارگران آن بیکار شده‌اند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، یک منبع خبری در کارخانه ایران سیلندر از تعطیلی این واحد تولیدی و بیکاری بیش از ۸۰ کارگر این کارخانه خبر داد.
منابع کارگری در کارخانه ایران سیلندر گزارش کردند، این واحد تولیدی که در زمینه تولید انواع کپسول و سیلندرهای گاز در شهرستان ری در استان تهران فعالیت دارد، از اول فروردین ۱۳۹۷ به دلیل مشکلاتی که در زمینه تولید دارد، تعطیل شده و تمامی کارگران آن بیکار شده‌اند.
این کارگران که به صورت میانگین بین ۱۵سال سابقه کار دارند، درباره وضعیت خود می‌گویند: “مجموع ۸۰ کارگر این واحد تولیدی که بعد از تعطیلات نوروز با درهای بسته کارخانه مواجه شدند، هم‌اکنون بیکارند و وضعیت مشخصی ندارند. به همین دلیل روز گذشته برای پیگیری وضعیت شغلی‌مان مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان ری دست به تجمع زدیم”.
کارگران می‌گویند پیش از این شرایط تولید در کارخانه ایران سیلندر بسیار خوب بود و آنچه در این مدت کوتاه باعث بحرانی شدن وضعیت این واحد شده، برای کارگران نامعلوم است.
آنها با یادآوری اینکه کارگران برای پیگیری مشکلات به وجود آمده بارها به نهادهای دولتی مستقر در شهرستان ری مراجعه کرده‌اند، در ادامه گفتند: “باتوجه به وضعیت نامناسب معیشتی و شرایط دشوار اقتصادی انتظار داریم تا کارفرما با بازگشایی کارخانه امکان اشتغال دوباره را برای کارگران فراهم کند”.
به گفته کارگران ایران سیلندر، کارفرمای این واحد تولیدی همزمان مالک یک کارخانه دیگر در قزوین است که به کارگران گفته برای اشتغال دوباره باید به قزوین مهاجرت کنند.
 ایران سیلندر به دلیل زیان انباشته تعطیل اعلام شد
در این زمینه مهدی آبادی (مدیرعامل کارخانه ایران سیلندر) گفته است: “ما تصمیم گیرنده اصلی نیستم بلکه تصمیمی بود که سهامداران برای تعطیلی کارخانه گرفته‌اند”.
به گفته وی؛ چون این شرکت جزو ماده ۱۴۱ قانون تجارت است و زیان انباشته آن هم بیش از پنج و نیم برابر سرمایه اولیه است، سهامداران می‌توانند از ادامه کار منصرف شوند.
مهدی آبادی اظهار کرد: “این شرکت از سال ۸۵ درگیر زیان شد و تلاش زیادی کرد تا بتواند این زیان را جبران کند؛ حتی دوبار افزایش سرمایه داد اما به نتیجه نرسید”.
وی دلیل این زیان را تقاضای پایین دانست و گفت: “همه‌جا لوله‌کشی گاز صورت گرفته و نیاز به سلندر گاز مایع در مناطق مختلف کشور کمرنگ‌تر شده، از طرف دیگر چهار سال است که انجمن صنفی گاز مایع کشور نرخ آن را تغییر نداده است”.
او همچنین در مورد تولید محصولات جدید خاطرنشان کرد: “این شرکت به دلیل تکنولوژی قدیمی نمی‌تواند محصولات جدیدی تولید کند حتی برای تحقق این کار از کارشناسان خبره دعوت کردیم و همه آن‌ها بر این باور بودند که نمی‌توان محصول جدیدی تولید کرد”.
مهدی آبادی در مورد وضعیت مطالبات کارگران ایران سیلندر گفت: “مطالبات کارگران این کارخانه قبل از آغاز سال جدید پرداخت شده است”.
دبیرخانه کارگر شهرستان ری نیز با انتقاد از بی‌توجهی مسئولان استانی و کشوری نسبت به اخراج ۸۰ کارگر شرکت ایران سیلندر، تعطیلی این واحد بزرگ تولیدی را نشانه ناتوانی مسئولان در حفظ اشتغال موجود دانست.
علی ترکاشوند گفت: “تعطیلی یکی از مهمترین واحدهای صنعتی شهرستان محروم ری در مقطعی که تبلیغات شعار حمایت از کالای ایرانی را سرلوحه اشتغال‌زایی قرار داده‌ایم، خود گواه عملکرد دستگاه اجرایی در بازار کار است”.
به گفته وی، مهم‌ترین وظیفه دولت در سال حمایت از کالای ایرانی، حفظ «اشتغال موجود» است و از دولت انتظار می‌رود که به سراغ «ایجاد اشتغال» برود.
ترکاشوند با ذکر مثالی ادامه داد: “اخراج کارگران ایران سیلندر با سوابق کاری بیش از ۱۵سال، به معنی نابودی تجارب ارزشمند ده‌ها کارگر متخصص صنعتی است و پیام این اخراج برای سایر کارگران جوان که در انتظار فرصت شغلی هستند نابودی انگیزه کار و کسب تجربه است”.
دبیر خانه کارگر شهرستان ری با بیان اینکه اخراج کارگران قراردادی در آستانه سال نو و بعد از ایام تعطیلات نوروز به یک روند تبدیل شده است، افزود: “در حال حاضر این کارگران برای پیگیری مطالبات خود می‌توانند به‌طور قانونی به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی طرح شکایت کنند و از این طریق با تشکیل پرونده پیگیر مطالبات معوقه و بازگشت به کار خود شوند”.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر