۱۳۹۷ اردیبهشت ۸, شنبه

بدرفتاری و تحمیل کار اجباری به امیر مهدی جلایری، زندانی سیاسی



امیر مهدی جلایری، فعال سیاسی عضو حزب اراده ملت شاخه خراسان جنوبی و مدیر چند کانال تلگرامی در سال ۹۵ با اتهام “اقدام علیه امنیت ملی از طریق نشر اکاذیب” توسط قاضی شیری به ۲ سال حبس تعزیری محکوم شد. این زندانی پس از چندین ماه نگهداری در انفرادی و بند ۱۰۱ و ۱۰۳ زندان بیرجند، به تازگی به بند کارگری این زندان منتقل شده است، گزارش شده است مسئولان زندان به وی کار اجباری با اعمال شاقه تحمیل می کنند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امیرمهدی جلایری عضو حزب اراده ملت شاخه خراسان جنوبی، مسئول کمیته ورزش و جوانان ستاد میر حسین موسوی در خراسان جنوبی، مسول ستاد انتخاباتی اصناف خراسان جنوبی حسن روحانی در دور اول انتخابات ریاست جمهوری، همچنین عضو شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان خراسان جنوبی و مدیر کانالهای تلگرامی اراده خراسان جنوبی، الآن نیوز، کانال عرفان ابن عربی و گروه اراده است.

این فعال سیاسی در تاریخ ۲۰ اسفند ۱۳۹۵ با شکایت سپاه پاسداران به اتهام “توهین و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی، اقدام علیه امنیت ملی از طریق نشراکاذیب علیه سپاه و روحانیت در فضای مجازی” به دادسرا احضار شد و کانال‌ها و گروه وی بلافاصله قبل از اثبات جرم بسته و منحل گشت.

گفته می شود زمینه احضار آقای جلایری بیان و ترویج مخالفت با تحصن ائمه جمعه استان خراسان جنوبی علیه استاندار این استان در گروه و کانال های خبری بوده.
بر اساس اطلاعات قابل دسترس، در اسفندماه ۹۵ گذشته روحانیون خراسان جنوبی علیه استاندار این استان و برای برکناری وی تحصن کرده بودند. آقای جلایری نیز در حمایت از استاندار، در گروه تلگرامی خود اظهار کردند که روحانیون توسط سپاه تحریک شده‌ و علیه استاندار برخاسته‌اند که این امر موجب شکایت سپاه انصارالرضا از ایشان شد. گفتنی است که در جمعیت متحصن روحانیون نیروهای سپاه نیز دیده می‌شدند. دلیل مخالفت سپاه با علی‌اکبر پرویزی، استاندار سابق خراسان جنوبی اصلاح طلب بودن ایشان بود.
پس از کش و قوس های فرآوان نهایتا این روزنامه نگار در سال ۱۳۹۵ با اتهام “اقدام علیه امنیت ملی از طریق نشر اکاذیب” تحت تعقیب قرار گرفت و در اوایل سال ۹۶ توسط قاضی شیری به دو سال حبس تعزیری محکوم شد. حکمی که در دادگاه تجدیدنظر نیز عینا به تایید رسید.
آقای جلایری خود در گفتگوی رسانه ای که پیش از بازداشت داشت در این باره گفت: “در یک مورد از جلسات دادگاه که به میز قاضی نزدیکتر بودم مشاهده کردم که سوالاتی که از اینجانب به عنوان مراحل دادرسی صورت می‌گرفت عینا از روی برگه های از پیش نوشته شده و دیکته شده‌ای نوشته می‌شود که دست خط این برگه‌ها نیز هرکدام با دیگری متفاوت بود و با دستخط قاضی محترم نیز تفاوت داشت و این نشان دهنده این بود که سوالات مذکور، از پیش توسط سه یا چهار نفر مقام مسئول به قاضی محترم ارائه شده بود تا عینا از اینجانب پرسیده شود و پاسخ بنده به دستشان برسد”.
علاوه بر درخواستهای مکرر ،هرگز دادگاه های امیرمهدی جلایری، به صورت علنی برگزار نشد و نهایتاً وی در تاریخ ۵ مهر ۱۳۹۶ در محل کارش “اداره جهاد کشاورزی بیرجند” بازداشت و به زندان بیرجند منتقل شد و کماکان نیز در همین محل به سر می برد.

یک منبع نزدیک به امیر مهدی جلایری در رابطه با آخرین وضعیت این زندانی به گزارشگر هرانا توضیح داد “پس از ماه‌ها نگهداری در انفرادی و بند ۱۰۱ و ۱۰۳ زندان بیرجند و تحمل ۷ روز اعتصاب غذای و بدرفتاری، به تازگی به بند کارگری منتقل شده است.”

این منبع مطلع وضعیت فعلی آقای جلایری را بغرنج ارزیابی کرد و افزود “به وی در بند کارگری کار اجباری همراه با اعمال شاقه تحمیل می شود. برای مثال آقای جلایری را مجبور به تخلیه بار یک تریلی سیمان به کمک یک زندانی دیگر در یک روز و تخلیه یک کامیون حاوی ده تن در و پنجره (۲۴۰ عدد در و پنجره) به همراه یکی دیگر از زندانیان کرده‌اند.”

پیش تر یک منبع مطلع در این باره به هرانا گفته بود “هفته گذشته در زندان بیرجند بیش از ۵۰ تریلی سیمان و مصالح گوناگون در حجم بالا برای ساخت و ساز تخلیه شده است.”
تحمیل کار به آقای جلایری در حالی صورت میگیرد که نامبرده اساسا در سند محکومیت خود هیچ حکمی دال بر اجبار به کار کردن نداشته است.
بنگرید به اسناد مرتبط:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر