۱۳۹۷ تیر ۱۷, یکشنبه

محروم از تماس؛ گزارشی از وضعیت نامناسب سخی ریگی وبلاگنویس بلوچ در سیزدهمین روز اعتصاب غذا

 
سخی ریگی وبلاگ‌نویس بلوچ و زندانی تبعیدی به زندان اهواز که از روز دوشنبه ۴ تیرماه در اعتراض به مخالفت اداره اطلاعات اهواز با آزادی خود دست به اعتصاب غذا زده است، در سیزدهمین روز از اعتصاب غذا شرایط جسمانی مناسبی نداشته و از دیروز جمعه به دستور مسئولان زندان اجازه تماس با خانواده خود را ندارد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سخی ریگی، وبلاگ‌نویس بلوچ و زندانی تبعیدی به زندان اهواز که اکنون در سیزدهمین روز از اعتصاب غذای خود است، شرایط جسمانی خوبی نداشته و از محروم از تماس است.

یک منبع مطلع از وضعیت این زندانی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “در آخرین تماسی که آقای ریگی با خانواده خود داشت بیان داشت که دارای ضعف جسمانی شدید بوده و وضعیت روحی خوبی نیز ندارد”.

این منبع در ادامه افزود: “آقای ریگی از روز گذشته به دستور مسئولان زندان اجازه تماس با خانواده خود را نداشته و این عدم تماس و عدم امکان ملاقات ناشی از دوری مسافت باعث شده تا نگرانی خانواده این زندانی نسبت به وضعیت وی بیش از پیش افزایش یابد”.

این زندانی پیش‌تر در دهمین روز از اعتصاب غذا نیز دچار افت فشار شد. طی روزهای گذشته مسئولان زندان با وعده‌های مختلف از ایشان درخواست کردند تا به اعتصاب خود پایان دهد اما آقای سخی ریگی با وجود اینکه به علت عمل جراحی سختی که دو سال پیش داشته در حال مصرف دارو بودند، قبول نکرده و درخواست دارد طبق قانون چند ماه زودتر آزاد شود.
این منبع مطلع پیشتر نیز در رابطه با وضعیت این زندانی به گزارشگر هرانا گفته بود: “تنها چند ماه دیگر از حبس آقای ریگی باقی نمانده است. با این حال اداره اطلاعات زاهدان با درخواست آزادی زودهنگام وی مخالفت کرد. ایشان نیز به دلیل اینکه هیچ‌کس به او پاسخگو نیست که چرا باید این همه سال در زندان باشد، از روز دوشنبه ۴ تیر ۱۳۹۷ دست به اعتصاب غذا زد، زیرا نزدیک به یک سال است که وعده آزادی به این زندانی می‌دهند اما هر بار با مخالفتی رو‌به‌رو شده و هیچ‌کس دلیل این مخالفت را بر عهده نمی‌گیرد”.
هرانا پیش از این نیز گزارش کرده بود، حکم ۲۰ سال حبس سخی ریگی وبلاگ‌نویس بلوچ و زندانی تبعیدی به زندان اهواز به ۱۰ سال کاهش یافته است. با این حساب وی واجد شرایط استفاده از مرخصی و حتی آزادی مشروط است اما مسئولین زندان با اینکه تنها مدت کمی تا پایان حبس او مانده است با اعطای هر گونه مرخصی یا آزادی مخالفت می‌کنند.
سخی ریگی زندانی تبعیدی در زندان اهواز، مورخ ٢٨ خرداد ١٣٨٨ در سن ۳۱ سالگی در زاهدان بازداشت شد و با اتهاماتی از جمله «نشر اکاذیب” و “اقدام علیه امنیت ملی» در دادگاهی که جزئیات آن هیچ‌گاه رسانه‌ای نشد به ۲۰ سال حبس محکوم شد. این حکم یکی از سنگین‌ترین احکام حبس برای وبلاگ‌نویسان در ایران بود، وی هم‌اکنون در دهمین سال حبس خود به سر می‌برد.

آقای ریگی در اسفندماه سال گذشته برای نخستین بار طی سال‌های اخیر در نامه‌ای به تشریح وضعیت خود پرداخته بود، این نامه پیش از این توسط هرانا منتشر شده است.

آقای ریگی در بخشی از نامه‌ی خود گفته بود: “بازجوها برای کاستن و شگفتی بازداشت من به یک نظر در وبلاگ استناد کردند، فردی ناشناس که مطمئن نیستم به جز بازجوها کسی آن را خوانده باشد، خود آن نظر کپی مطالبی بود که قبلا در صفحه‌های دیگر آمده بود و بعد بابت آن نظر در جلب متعدد بازجویی به شدیدترین صورت مرا شکنجه کردند که بگویم آن نظر دهنده چه کسی بود، حاضر بودم تمام گناهان مردم شهر را به گردن بگیرم تا شکنجه متوقف شود اما نمی‌دانستم نظر دهنده کیست! به من بابت همان نظر اتهام محاربه و افشای اسرار طبقه‌بندی شده را وارد کردند و در نهایت به جرم داشتن همان وبلاگ ساده به ۲۰ سال زندانِ در تبعید به اهواز محکوم شدم.
سخی ریگی در وبلاگی در قالب نوشتن اخبار و مقاله پیگیر مسائل بلوچستان بود و در زمینه اطلاع رسانی از وضعیت زندانیان بلوچ فعالیت می‌کرد.
فعالان مدنی منطقه که از آگاهی بیشتری نسبت به ماهیت این پرونده برخوردار بودند در زمان بازداشت سخی ریگی اعلام کردند این بازداشت و حکم سنگین به دلیل تشابه نام خانوادگی با عبدالمالک ریگی رهبر اعدام شده گروه جندالله بوده و اتهامات مطرح شده به هیچ‌وجه قابل ارتباط به فعالیت های این وبلاگ‌نویس نبوده است.
به‌طوری‌که محمد مرزیه، دادستان عمومی و انقلاب زاهدان در مورد سخی ریگی در گفت‌وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) گفته بود: “سخی ریگی معروف به سعید بلوچ به جرم فعالیت‌های رایانه‌ای و نرم برای پیشبرد اهداف گروهک تروریستی عبدالمالک و تشویش اذهان عمومی به تبعید و حبس محکوم شد”.
دادستان عمومی و انقلاب زاهدان افزوده بود: «این فرد پیش از اعدام یعقوب مهرنهاد، در جهت تشویش اذهان عمومی نسبت به اعدام این متهم مطالب گسترده‌ای در وبلاگ خود منتشر کرد».
شایان ذکر است، یعقوب مهرنهاد، روزنامه‌نگار و فعال مدنی در استان سیستان و بلوچستان مردادماه سال ۱۳۸۷ با اتهام «همکاری با گروه جند الله از طریق نوشتن» اعدام شد

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر