۱۳۹۷ تیر ۲۱, پنجشنبه

بیانیه سازمان عفو بین‌الملل در رابطه با حکم شلاق در کاشمر؛ نظام کیفری ایران وحشی‌گری را به قانون تبدیل کرده است

سازمان عفو بین‌الملل طی بیانیه‌ای در واکنش به خبر اجرای حکم ۸۰ ضربه شلاق در ملاءعام برای یک نوجوان به اتهام نوشیدن مشروبات الکلی، از ایران خواست که هرچه سریعتر تمام مواد قانونی که منبع یا موید رفتارهای بی‌رحمانه، غیرانسانی و ترذیلی با کودکان هستند را لغو کنند و بیان کرد “نظام کیفری ایران وحشی‌گری را تبدیل به قانون کرده است”.
این نهاد مدافع حقوق بشر که مقر آن در لندن است در بیانیه خود گفت؛ “مقامات قضایی ایران روز سه شنبه یک مرد جوان را به اتهام نوشیدن مشروبات الکلی در سن ۱۴یا ۱۵ سالگی در میدان نیازمند در کاشمر به درخت بستند و در ملاء عام ۸۰ ضربه تازیانه زدند. عفو بین الملل با انتشار بیانیه‌ای این واقعه هولناک را نشانگر «ضدانسانی بودن نظام کیفری ایران دانسته که وحشی‌گری را تبدیل به قانون کرده است.»
فیلیپ لوتر، مدیرتحقیقات بخش خاورمیانه و آفریقای شمالی عفو بین الملل گفت: «وضعیت این پرونده کاملا شوک آور است و یک نمونه وحشتناک دیگر از این است که تا چه اندازه اولویت‌های مقامات ایرانی رو به بی‌راهه هستند. هیچ کس در هیچ سنی نباید به شلاق محکوم شود و اینکه یک کودک به خاطر مصرف مشروب به ۸۰ ضربه شلاق محکوم شود حتی در باور انسان نمی‌گنجد. استفاده مداوم مقامات ایرانی از مجازات‌های بدنی خروجی تکان دهنده از انسانیت است. مقامات ایرانی باید فورا تمام اشکال چنین مجازات‌هایی که در ایران شامل قطع اندان، کور کردن چشم و شلاق می شود را لغو کنند.»
استفاده از مجازات‌های بی‌رحمانه و غیرانسانی مانند شلاق، قطع اندام و کور کردن چشم تهاجمی هولناک به شان و کرامت انسانی و نقض بارز اصل ممنوعیت مطلق شکنجه و انواع رفتارها و مجازات‌های وحشیانه است. ایران به عنوان یکی از اعضای میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی موظف است که شکنجه و انواع مجازات‌های بی‌رحمانه، غیرانسانی و ترذیلی را ممنوع کند.
در ژانویه ۲۰۱۶، کمیته حقوق کودک سازمان ملل که بر اجرای کنوانسیون حقوق کودک در کشورهای عضو نظارت می‌کند، از ایران خواست که هرچه سریعتر تمام مواد قانونی که منبع یا موید رفتارهای بی‌رحمانه، غیرانسانی و ترذیلی با کودکان هستند را لغو کنند”.
هرانا پیشتر گزارش کرده بود، روز سه شنبه، غلامرضا طالعی دادستان کاشمر گفت که حکم ۸۰ ضربه شلاق در ملاءعام از بابت “شرب خمر” واقع در میدان شهید نیازمند کاشمر، اجرا شد. غلامرضا طالعی افزود: “این فرد به خاطر جرم شرب خمر در سال ۸۵ محکوم به تحمل ۸۰ ضربه شلاق حد در ملاء شده است”.
لازم به یاداوری است که کنوانسیون بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی صراحتا استفاده از مجازات‌های تحقیر آمیز و نافی کرامت انسانی مانند شلاق را ممنوع کرده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر