۱۳۹۴ تیر ۸, دوشنبه

رییس سازمان حفاظت محیط زیست: رفتار ایرانیان در حفظ و مصرف انرژی از جمله بدترین الگوهای رفتاری است


خبرگزاری هرانا ـ :رییس سازمان حفاظت محیط زیست می گوید که به رغم بحران های متعدد کنونی در حوزه محیط زیست کشور، عموم مردم نه از شناخت درست و کافی برخوردار هستند و نه شیوه مواجهه درست را می دانند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست، ابتکار ریاست سازمان حفاظت محیط زیست، با اشاره به بحران های متعدد و پیچیده کنونی در محیط زیست ایران، گفت: “این شرایط منجر به مواجهه بیشتر با حوادث غیرمترقبه یا بلایای طبیعی ناشی از مسائل در حال جریان طبیعت، شده است”.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: “این موضوعی اثبات شده در جهان است و شدت حوادث در دو بعد توسعه ناپایدار انسان ساخت و همچنین تغییرات آب و هوایی و اقلیم که باز هم ناشی از فعالیت های انسانی است، به وضوح قابل رویت است”.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به برخی نتایج اختلالات شدید آب و هوایی نظیر طوفان های مرگبار، خشکسالی و عدم یا کاهش بارش و همچنین گرد و غبار اشاره کرد و گفت: “تشدید و تداوم تکرار حوادث، همچنین وسعت گستره جغرافیایی و افرادی که با آثار این بحران ها و حوادث درگیر می شوند، ضرورت برنامه ریزی و تدبیر برای مواجهه صحیح علمی با بحران ها را بیش از پیش می کند”.
ابتکار ضمن تاکید بر ضرورت ایجاد آگاهی و انگیزش در سطح جامعه برای حفظ محیط زیست، گفت: “این مهم منجر به اصلاح رفتار و شیوه زندگی فردی و نهایتاً اجتماعی در برخورد و مواجهه با محیط زیست خواهد شد که از جمله مهم ترین نیازهای حال حاضر محیط زیست ایران است.
معاون رئیس جمهور ادعا کرد: “به رغم بحران های متعدد کنونی در حوزه محیط زیست کشور، عموم مردم نه از شناخت درست و کافی برخوردار هستند و نه شیوه مواجهه درست را می دانند به گونه ای که رفتار ایرانیان در حفظ و مصرف انرژی و منابع پایه همچون آب و خاک از جمله بدترین الگوهای رفتاری است”.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: “همین ناآگاهی، منجر بدان شده که نه تنها واکنش صحیحی در مقابل بحران ها نداریم، بلکه رفتار فردی و اجتماعی ما منجر به تشدید بحران ها شده است”.
او ادامه این رفتار اشتباه فردی و اجتماعی در حفظ و مصرف انرژی و منابع پایه را منجر به ایجاد آسیب ها و هزینه های غیرقابل جبران دانست و گفت: “نمونه این اتفاق، حوادثی است که برای سفره های آب زیرزمینی در ایران پیرو برداشت بی رویه و رها بودن مقررات دولتی در دوره گذشته، رخ داده است”.
ابتکار حداقل ۸۰ میلیارد مترمکعب از بیلان منفی ۱۸۰ میلیارد متر مکعبی آب های زیرزمینی در ایران را محصول بی تدبیری در دولت گذشته اعلام کرد و افزود: “عدم تغییر و اصلاح الگوها و رفتارهای اشتباه، مضاف بر حوزه محیط زیست، لطمات جبران ناپذیری را بر عرصه های مختلف همچون کشاورزی، معیشت، اقتصاد و بهداشت وارد خواهد کرد به گونه ای که موج این آسیب ها، گستره وسیعی را در بر خواهد گرفت”.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: “واقعیت آن است که در سطح فعالیت های روستایی به رغم تاثیر گسترده این حوزه به واسطه فعالیت در کشاورزی، دامداری، مراتع و فرسایش خاک، منابع آب در اختیار و سایر موارد، موفقیت زیادی برای پیام رسانی و همراه کردن جامعه روستایی با اهداف و برنامه های خود نداشته ایم”.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر