۱۳۹۴ تیر ۷, یکشنبه

گزارش تجمعات کارگری در هفته گذشته: فریاد اعتراض کارگران هنوز بلند است

کلمه – گروه کارگری: در هفته ای که گذشت، با وجود محروم شدن کارگران از فعالیت گروه کارگری مهمترین خبرگزاری فعال در این حوزه، اخبار اعتراضات متعدد کارگری باز هم انعکاس گسترده ای در رسانه ها داشت. در زیر به نمونه هایی از این اعتراضات اشاره می شود:
تجمع کارکنان ذوب‌آهن اردبیل مقابل استانداری؛ شانزده ماه زندگی بدون حقوق /دخالت پلیس باعث درگیری با کارگران شد
به گزارش سبلانه، کارگران ذوب‌آهن اردبیل که بیش از ۱۶ ماه است حقوق دریافت نکرده‌اند، ۳۱ خرداد ماه در اعتراض به این وضع، در برابر استانداری تجمع کرده و خیابان را بر روی خودروها بستند.
کارگران ذوب‌آهن که تعدادشان به ۱۰۰ نفر می‌رسید با در دست ‌داشتن پلاکاردهایی، خواهان رسیدگی مسئولین به شرایط معیشتی و حقوقی خود بودند.
این کارگران با زبان روزه و در آخرین روز بهار، خواسته‌های خود را به گوش مسئولین استان رساندند اما تجمع در خیابان و بستن راه بر خودروها، باعث ورود نیروی انتظامی به ماجرا شد.
پس از آن پلیس تجمع‌کنندگان را متفرق کرد. اما نحوه برخورد پلیس با تجمع‌کنندگان باعث ایجاد درگیری شد که در نتیجه آن چند نفر از کارگران مصدوم شدند و توسط آمبولانس‌های اورژانس، به بیمارستان منتقل شدند. بعد از این درگیری‌ها تجمع کارگران در خیابان پایان یافت.
«علی» یکی از کارکنان ذوب‌آهن اردبیل در گفتگو با خبرنگار سبلانه با بیان این که در آستانه ماه مبارک شرمنده خانواده‌اش شده است، گفت: امیدواریم مسئولین استانداری و دولت محترم که مدام از تدبیر و امید حرف می زنند، برای ما کاری کنند و شرایط کارگران ذوب‌آهن را درک کنند.
او در پایان گفت: ما انتظار زیادی از دولت نداریم جز آن که به وظیفه خود در قبال قشر کارگر عمل کند.
ادامه اعتصاب در ایران برک رشت؛ اخراج ۳۲ کارگر و احضار ۱۸ کارگر به دادسرا
۴ تیر ماه و در سی‌‌و‌هشتمین روز اعتصاب کارگران این کارخانه، هیچ‌کدام از ۳۲ کارگری که به‌دلیل اتمام قرارداد کار در لیست اخراج قرار داشتند وارد محوطه کارخانه نشدند.
به گزارش ایلنا، همزمان با این اتفاق تعداد دیگری از همکارانِ کارگران اخراج شده در حمایت از آنان از حضور در داخل کارخانه خودداری کردند.
به گفته این کارگران کارفرما هنوز اصرار دارد که چون کارگران اتمام قرارداد شده در شکل‌گیری اعتراضات صنفی نقش مؤثری داشته‌اند باید اخراج شوند و به‌همین دلیل دیگر کارگران ترجیح دادند تا به جای رفتن به محل کار در کنار آن‌ها حضور داشته باشند. کارفرما با مشاهده این وضعیت کارگران باقیمانده در محوطه کارخانه را زودتر از موعد زمانی همیشگی مرخص کرده است.
همچنین در سی‌وششمین روز اعتصاب کارگران ایران برک رشت، ۱۸ نفر از آن‌ها از طرف کارفرما به ایجاد اغتشاش متهم شده و به دادسرا احضار گردیدند. در میان کارگران احضارشده، سه نفر به‌تازگی از سوی جمعیت ۱۲۰ نفری  کارگران این کارخانه به‌عنوان نماینده قانونی انتخاب شده و وکالت محضری گرفته‌اند.
کارگران ایران برک که از ۲۷ اردیبهشت ماه امسال در اعتراض به تعویق ۹ ماه حقوق و سایر مشکلات صنفی خود دست از کار کشیده‌اند، پایان اعتصاب خود را به دریافت ۸ ماه حقوق معوقه منوط کرده‌اند.
تجمع کارگران کارخانه شیشه آبگینه قزوین مقابل استانداری
به گزارش خبر آنلاین، ۳۰ خرداد ماه کارگران این کارخانه مقابل درب اصلی استانداری با در دست داشتن پلاکارد و نوشته‌های اعتراضی نسبت به عدم پرداخت حق و حقوق خود تجمع کردند.
کارگران شیشه آبگینه همچنین با نوشته‌ها و پلاکاردهای خود نسبت به سکوت استانداری قزوین اعتراض خود را نشان می‌دادند. آن‌ها از استاندار قزوین خواستند که در مقابل ضایع شدن حقوق آن‌ها سکوت نکند و از آن‌ها دفاع نماید.
نیروهای نظامی و انتظامی در اطراف تجمع کنندگان جمع شده و حراست استانداری از هرگونه عکس‌برداری و مصاحبه با کارگران معترض جلوگیری به‌عمل می‌آورد.
به گزارش ۳۰ خرداد ماه صدا و سیما، کارگران این واحد تولیدی علت تجمع خود را، شش ماه حقوق معوقه اعلام کردند.
یکی از کارگران در این مورد گفت: شرکت آبگینه، تولید و فروش ندارد و به‌همین علت نمی‌تواند حقوق کارگران را از قبل عید تا به حال پرداخت کند.
به گفته وی رئیس این شرکت، به‌دنبال دریافت وام‌های میلیاردی است و توجهی به وضع معیشت کارگران ندارد؛ کارگران این شرکت از دو سال گذشته تاکنون عیدی و پاداش دریافت نکرده‌اند.
در حال حاضر، ۳۰۰ کارگر در شرکت تولیدی و صنعتی شیشه آبگینه مشغول به‌کارنند. این شرکت واقع در شهر قزوین با ۴۳ سال قدمت، تولیدکننده انواع شیشه‌های جام، دو جداره، طلقی، سکوریت و رفلکس است.
تجمع کارگران کارخانه سیمان شهرکرد در محوطه کارخانه
کارگران شرکت جهاد توسعه و خدمات زیربنایی ساخت فاز دوم کارخانه سیمان شهرکرد، روز ۳۱ خرداد ماه، با حضور توأم با سکوت خود در محوطه این کارخانه، رفع مشکلات‌شان را خواستار شدند.
به گزارش ایرنا، جمعی از این کارگران در گفت‌و‌گوی تلفنی از تأخیر در پرداخت حقوق و دستمزد خود گلایه کردند. به گفته این کارگران برخلاف پیگیری و نامه‌نگاری‌های انجام شده با مسئولان استان، تاکنون اقدامی برای تسویه مطالبات آن‌ها انجام نشده است.
کارگران ادامه دادند: هم‌اکنون ۵۰ کارگر این شرکت با مشکلات مالی دست به گریبانند و نیازمند دریافت مطالبات خود هستند. مسئولان کارخانه سیمان استان مدعی هستند تمام هزینه‌های خدمات و انجام فعالیت‌های شرکت جهاد توسعه و خدمات زیربنایی، تسویه و بدهی کارگران باید از سوی پیمانکار و این شرکت پرداخت شود.
در کارخانه سیمان شهرکرد هفت نوع سیمان با مقاومت بالا، زود سخت و خاص صنایع تولید می‌شود. این مجتمع در ۳۵ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد و دارای ۴۰۰ پرسنل است.
تجمع کارگران اخراجی کارخانه فولاد بافت مقابل فرمانداری
به گزارش اقطاع (پایگاه خبری در شهر بافت کرمان)، تعدادی از کارگران این کارخانه که اکثراً جوان هستند و روز ۳۱ خرداد ماه اخراج شده بودند مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مشکلات‌شان شدند.
کلنگ کارخانه فولاد بافت در تاریخ ۱۳۸۶/۸/۸ در ۱۲ کیلومتری غرب بافت توسط وزیر وقت صنایع و معادن به زمین زده شد.
قرار بر این بود که در خرداد ماه ۸۹، ۱۰۰۰ نفر از جوانان بیکار شهرستان بافت در این کارخانه مشغول به‌کار شوند؛ پروژه‌ای که نور امیدی در دل مردم این شهر برای پایانی‌بخشی به مشکلات بیکاری جوانان انداخت. ولی این اتفاق روی نداد و هر از چندگاهی تعدادی از کارگران آن با برگ تسویه حساب و اخراج مواجه شدند و فاز اول این کارخانه هم با اخراج آخرین کارگران عملاً در حال تعطیلی است.
یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: امروز ۵۰ نفر از ما را که ده روز پیش بیکار شدیم و  آخرین کارگران این کارخانه بودیم اخراج کردند.
وی با اشاره به اینکه از اول زمستان ۹۳ فولاد را به بخش خصوصی واگذار کردند، افزود: بخش خصوصی الان می‌گوید من پول ندارم، بروید خودتان کار کنید؛ سئوال من این است اگر پول نداشتند چرا خریدند.
کارگر دیگری گفت: از سال گذشته که این کارخانه به بخش خصوصی واگذار شده ۱۰ روز کار می کنیم و ۲۰ روز بیکاریم. الان هم ده روز است بیکاریم و امروز برگ تسویه دست‌مان دادند و گفتند به سلامت!‌
تجمع کارگران مرغ کیسم جلوی فرمانداری آستانه ‌اشرفیه
به گزارش آستان‌خبر (پایگاه اطلاع‌رسانی شهرستان آستانه اشرفیه)، تعدادی از کارگران مرغ کیسم این شهرستان در اعتراض به عدم دریافت ۶ ماه حقوق و سایر مطالبات‌شان جلوی فرمانداری تجمع کردند.
یکی از کارگران حاضر در تجمع با ابراز ناراحتی شدید از عدم پیگیری مسئولان نسبت به وضعیت پیش‌آمده برای کارگران گفت: در ایام تعطیلات عید نوروز علی‌رغم فروش مرغ توسط شرکت و استفاده مسافران، ما تنها نظاره‌گر تفریحات مسافران بودیم ولی خودمان استطاعت مالی برای استفاده از تعطیلات را نداشتیم.
یکی دیگر از جوانان حاضر در تجمع با بیان اینکه ما حتی به نانوایی محل‌مان بدهکار هستیم اظهار کرد: چند ماه پیش نیز برای بیان مشکلات‌مان در فرمانداری شهرستان حضور پیدا کردیم که متأسفانه آن زمان نیز حضورمان بی‌ثمر بوده است.
این کارگر کشتارگاه مرغ کیسم با اشاره به پاسخ‌های رئیس کشتارگاه به کارگران گفت: رئیس کشتارگاه به ما می‌گوید که من از دولت طلب دارم شما بروید از دولت پول‌تان را بگیرید؛ این مقدار را هم که به شما داده‌ام اشتباه کرده‌ام.
یکی دیگر از کارگران حاضر که با چهره‌ای ناراحت تکیه بر درخت زده بود گفت: امشب باید تکلیف‌مان را روشن کنیم و حق‌مان را خودمان بگیریم.
وی افزود: صاحب کشتارگاه در صورتی دم از بی‌پولی می‌زند که شیفت شب کشتارگاه فعال است و شرکت نیز فروش خود را دارد.
گفتنی است این دومین بار طی چند ماه اخیر است که شاهد اعتراض کارگران مرغ کیسم به صورت تجمع در جلوی درب فرمانداری آستانه ‌اشرفیه هستیم.
تجمعات اعتراضی پرستاران در تهران و تبریز
تهران: پرستاران بیمارستان سینا اول تیر ماه در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات خود، در محوطه این بیمارستان تجمع کردند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، در این تجمع حدود صد نفر از پرستاران و کارکنان بیمارستان حضور داشتند که با وساطت مسئولان به داخل ساختمان بیمارستان رفتند که به گفته تعدادی از پرستاران، تجمع در داخل ساختمان نیز ادامه پیدا کرد .
یکی از پرستاران اورژانس بیمارستان سینا گفت: پرستاران این بیمارستان یک‌سری معوقات عقب‌افتاده شامل کارانه داشتند .
وی افزود: مسئولان بیمارستان بعد از مدتی اعلام کردند که این معوقات را پرداخت می‌کنند اما پرداخت آن براساس عملکرد است نه سنوات .بعد از پرداخت معوقات مشخص شد که میزان پرداختی‌ها هیچ تناسبی با سنوات پرستاران ندارد و میزان پرداختی‌ها کم است. این موضوع با اعتراض پرستاران مواجه شد که در پی آن حساب تمام پرستاران و کارکنان را مسدود کردند تا کسی حق برداشت نداشته باشد. به ما گفتند برای آزاد شدن حساب، باید پولی که از بابت معوقات به حساب شما واریز شده برگردانید. این موضوع با اعتراض و تجمع پرستاران و پرسنل مواجه شد؛ اکنون نیز ما را تهدید کردند اگر به تجمع خود ادامه بدهید و با رسانه‌ها مصاحبه کنید از کار اخراج می‌شوید.
تبریز: در ادامه اعتراض پرستاران بیمارستان کودکان تبریز، به اجرای ناعادلانه طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد و هم‌چنین عدم اجرای قانون تعرفه‌گذاری بعد از گذشت ۸ سال، صبح ۳ تیر ماه کارکنان درمانی بیمارستان های قلب و عروق شهید مدنی و الزهرای تبریز نیز دست به تجمع اعتراضی زدند.
به گزارش پایگاه خبری اعتدال‌پرس(آذربایجان)، پرستاران این دو بیمارستان همچون پرستاران بیمارستان کودکان خواهان بررسی کارشناسی طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد و اجرای عدالت در این زمینه شدند.
مدت زیادی است که پرستاران به عدم اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات اعتراض داشتند اما مورد توجه جدی مسئولان جهت رسیدگی به این اعتراضاتی که با روش قانونی و بسیار محترمانه مطرح می‌شد، قرار نگرفت.
این افراد شامل پرستاران، پیراپزشکان و کادرهای پیش بیمارستانی هستند. تعدادی از آنان در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایرنا اعلام کردند: به‌دنبال اجرای طرح سلامت، بسته دیگری بنام طرح مبتنی بر عملکرد اجرا شد که در آن به حق و حقوق این قشر زحمتکش به خصوص پرستاران و پیراپزشکان کم توجهی شده است.
پرستاران اظهار کردند: طرح مبتنی بر عملکرد در واقع همان طرح کارانه است که جامعه پرستاری به‌شدت نسبت به آن اعتراض دارد زیرا در قالب این طرح از درآمد بیمارستان مبلغ بسیار زیادی به جیب پزشکان و مدیران و کادر غیردرمانی می رود و ۲۷/۵ درصد از آن به بخش‌های مختلف پذیرش، پرستاری، خدمه، آزمایشگاه، رادیولوژی و غیره اختصاص می‌یابد.
جمعی از پرستاران بیمارستان «کودکان» تبریز نیز ۲ تیر ماه با برگزاری تجمع اعتراض‌آمیز، خواهان اصلاح اصولی طرح مبتنی بر عملکرد جهت رسیدگی و جلوگیری از کاهش درآمد پرستاران، پیرا پزشکان و کادرهای پیش بیمارستانی شدند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر